dinsdag, oktober 02, 2007

Bezoek mam en Jan

Mam en Jan zijn vorige week dinsdagavond laat aangekomen. Na een drankje op het terras en het uitpakken van alle lekkernijen en kadootjes die ze hadden meegenomen was het al snel bedtijd. Woensdag was het 30 graden en hebben we lekker in de zon gelegen bij het zwembad.
Donderdag zijn we naar de markt in Torre del Mar gegaan, dat was me in al die maanden nog niet gelukt! Ik vond zelf de markt qua aanbod een beetje teleurstellend, het is een echte toeristenmarkt, maar het was op zich wel gezellig. Daarna een lekkere lunch bij Miguel en tenslotte op het strand gelegen, misschien wel de laatste keer dit jaar?!



Torre del Mar

Vrijdagnacht heeft het vreselijk hard geregend en geonweerd, alles stond buiten blank. Ik werd zelfs wakker van de regen, dat wil wat zeggen als ik 's nachts ergens wakker van word :-)!
Nu we bestrating hebben aangelegd, blijkt dat de enorme waterstroom op sommige plekken nergens naar toe kan en daar moeten we iets aan gaan doen. Het lijkt ons toch verstandig om een dakgoot te installeren aan de terraszijde, weer een project erbij op de lijst!
We lazen in de krant dat donderdag zo'n 2400 autoruiten in Malaga/Marbella waren gesneuveld door een enorme hagelbui, dus we hebben nog geluk gehad denk ik, alhoewel de voorspelling voor morgen ook weer een fikse onweersbui laat zien..

Zaterdag was het weer heerlijk weer en zijn we naar Torremolinos gereden om de smalle straatjes te beklimmen naar het centrum. We wilden daar op een terrasje iets eten, maar de ober had vanalles te doen behalve de klanten te bedienen en zijn we uitgeweken naar een leuk restaurantje aan zee.
Ik ben heel sterk geweest en geen frietjes en frikandel gegegeten haha :-), maar de verse paella maakte veel goed!



Mam en Jan



Prachtig de spaanse dames in ornaat!



Gisteren zijn we naar Nerja gegaan en daarna nog even geshopt in het winkelcentrum in Velez. Vandaag nog een rustig dagje en dan zit de vakantie van mam en Jan er morgen alweer op!

Vorige week hebben we ook niet stil gezeten.
Ik heb nog wat geschilderd buiten en Dorus heeft goed geholpen zoals je kunt zien op de foto!



De winterschilder?

Het pad naar de schuur is opgebroken en we hebben het terras groter gemaakt. Het is erg rustica geworden met een grote kuil in het midden, maar alla, we kunnen nu wel lekker zitten met meerdere personen.



Ook kregen we vrij onverwachts visite van Ria en Ronald vorige week maandag, een stel uit Nederland die zich aan het orienteren zijn om misschien ook in Andalusie te gaan wonen in de toekomst. Die maandagavond hebben we het huis van Bob Adams nog voor ze kunnen regelen en ze zijn een weekje gebleven in Casa Bedrock.

Een ander nieuwtje, onze auto is formeel afgemeld in Nederland en we hebben het nieuwe spaanse kenteken ontvangen! Nu nog de verzekering regelen en dan kunnen ze erop, kunnen we eindelijk iets anoniemer autorijden :-)!



Last but not least, vanmorgen hebben we het rapport van de 'Perito Agronomo' naar het gemeentehuis gebracht en we hebben een teruggaveformulier van de borg (inz. de herbebossing) in mogen vullen, het zal me benieuwen hoe lang het duurt voor we onze centjes terugzien....
Als we volgende week naar het politiekantoor in Torre del Mar gaan en onze residencia zou klaar zijn, dan hebben we de papierwinkel van de emigratie achter de rug, hurra hurra!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een activiteiten allemaal :-)! Jullie hebben gewoon een nieuwe dimensie aan het begrip'zitkuil' gegeven....
Groetjes uit een grijs, herfstig Holland van Monica

Anoniem zei

Jullie hebben nog goed weer gehad
tijdens het bezoek en hopelijk hebben wij dat ook over 2 weken.
Ik wist niet dat Dorus ook kan schilderen!
Groeten uit Stevensweert.
T&H