zondag, september 16, 2007

Weer klusweer

De afgelopen week was het regenachtig en bewolkt, met af en toe een onweersbui.
Prima weer om te klussen dus!

De bestrating aan de voorzijde is klaar, op het invoegen en de witte keitjes na.








De witte keitjes hebben we gisteren verzameld toen we eindelijk weer naar het strand zijn gegaan. Het was lekker rustig, de vakanties zijn nu echt voorbij. De kinderen in Spanje gaan maandag weer naar school, na 3,5 maand vakantie te hebben gehad!



Dorus vindt het heerlijk om te graven, op het strand maakt hij een fijne kuil voor zichzelf, lekker koel!



En na deze noeste arbeid lekker een blikje San Miguel!

De klussenlijst wordt maar niet korter! Net hebben we besloten het terras bij het zwembad groter te maken om rianter te kunnen zitten met meerdere personen, maar dat betekent dat het pad weer opgebroken moet worden omdat het niet mooi bij elkaar aansluit. Ook hebben we bedacht dat er grote bloembakken moeten komen, alleen zullen we dat niet af krijgen voordat mam en Jan komen volgende week dinsdag, maar we gaan wel proberen het 'nieuwe' terras te leggen voor die tijd.

En we willen de keuken gaan reorganiseren omdat ik er mega veel spijt van heb dat we geen vaatwasser ingebouwd hebben dus dat gaan we alsnog doen. Maar dan moet het werkblad vervangen worden want dat is niet lang genoeg. Maar goed dat nog niet alles af was :-) Maar daar kunnen we pas eind oktober mee beginnen als de nieuwe Ikea in Malaga geopend wordt.

En zo blijven we bezig, haha, je denkt altijd dat je overal goed over nadenkt voordat je iets doet, maar helaas pindakaas!



De amandeloogst



En weer een huisdier erbij :-) (sorry Monique!)

Deze week waren we naar het gemeentehuis in Canillas de Aceituno gegaan om nogmaals te vragen aan de gemeentearchitect of het echt nodig is om een officieel rapport op te laten maken voor de olijfboompjes.Raad eens???
Ja natuurlijk was het nodig.....:-(
We hebben Ana (van Antonio) laten bellen en afgelopen vrijdag kwam de zogenaamde perito agronomo om wat fotootjes te maken. Paul had haar opgehaald in Alcaucín, want ze durfde zelf niet te rijden in de campo. Het was al de tweede keer deze week dat Paul met dames rondreed in zijn auto, want de verzekeringsinspectrice inzake de dakschade bij de Hartleys durfde het laatste stuk ook niet te rijden!
Enfin, volgens de perito agronomo hebben we genoeg bomen geplant (nouja, we hebben wel een beetje gelogen over het aantal, gelukkig heeft ze ze niet nageteld. Toen ze begon te tellen heb ik haar afgeleid met stomme vragen in het hakkelige spaans, en toen vergat ze helemaal verder te tellen :-)) en over een week of zo kunnen we het rapport verwachten a raison de 300 euries ongeveer.
Dat rapport moet dan naar de gemeentearchitect, en die komt misschien samen met de Policia ook nog kijken, het is te hopen dat we onze 1800 euro borg dan eindelijk terugkrijgen!
We waren een beetje benauwd of het de architect dan ook zou kunnen opvallen dat we een zwembad hebben (en geen vergunning dus) maar volgens Ana is het zo dat als hij naar bomen komt kijken, hij ook alleen naar bomen kijkt :-)!

Helaas nog steeds geen spaans kenteken, daar moet ik morgen maar weer eens naar bellen. En dan deze week ook nog naar de Policia voor de residencia.
Dinsdag komen Lieke en Jos (ook van de NL club, zij wonen in Colmenar) op bezoek, genoeg te doen dus en snel aan het werk!!!!!!!

p.s. : dat was een grapje he van dat blikje San Miguel :-)

3 opmerkingen:

Unknown zei

I AM ALSO AFRAID OF SPIDERS!!!

Patries zei

Sorry Olga :-)

Anoniem zei

En ik ook....