zondag, september 09, 2007

Campo leven



Dorus kijkt de baas na die naar zijn 'werk' gaat (goed kijken!)




Foto zondagochtend 9 sept.



De amandelen kunnen geplukt worden



Hoezo gat dichtmaken in de weg, het is pas een maand geleden of zo?

Het grote voordeel van een hond hebben is dat je ook eens iets ziet van de omgeving waar je woont!
Eergisteren hadden we 's avonds een lange wandeling gemaakt via het huis van Antonio aan de andere kant van de heuvel. Onderweg hebben we wilde rozemarijn, vijgen, druiven en amandelen geplukt.

Onze bovenbuurvrouw vindt dat zij de oudste rechten heeft om amandelen te plukken, noujah...
Ik heb nu een kilo of twee geplukt heb, die moeten nog allemaal gekraakt en dan ontveld worden, een hele klus. Misschien dat ik ga proberen om marsepein te maken, dan is Paul erg blij!!
Je ziet hier nu overal mannetjes die druiven aan het plukken zijn, erg vroeg in het jaar dachten wij, in Frankrijk oogsten ze toch pas in oktober?

Maar het was toch een iets langere wandeling dan we dachten, gelukkig vond Paul een korte weg via de heuvel omhoog. Arme Dorus, hij was daarna helemaal bedekt met distels en stekels! Maar als troost mocht hij daarna bij hoge uitzondering bij mij op de bank en heb ik geprobeerd zoveel mogelijk distels te verwijderen. Het leven van een campohond gaat niet altijd over rozen :-)!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Buenos Dias Patricia,

Heb weer even tijd gehad om je blog te lezen, wat is Dorus gegroeid zeg! heerlijk dat ie zo ondeugend is. Fijn om te lezen dat het jullie het zo goed gaat in Spanje! Hier is het momenteel iets minder, Naomi is nogal ziek, ze was Zaterdags voor de BBD gaan overgeven en dat hield aan tot de Dinsdag erna, ben toen naar DA gegaan, ze moest direct geopereerd worden, omdat ze dachten dat er een stuk buffelhuid in d'r darmen vastzat, dat bleek niet zo te zijn, maar wat het wel was wisten ze niet, ze heeft al 2 weken zo goed als niets gegeten, ondertussen aan infuus gelegen ,bloed en urine onderzoek, omdat ze intussen ogen en slijmvliezen had gekregen die helemaal geel waren, dus iets met de lever! nu heeft ze een prednisonkuur nu afwachten of ze eroverheen komt! En hoe je ook weet als ze ruim 12 zijn dat het op een gegeven moment afgelopen is, toch is dat maar een raar gevoel! maar goed genoeg over Naomi! Wij zijn nog in afwachting van de schilder, maar zijn intussen heel erg blij met onze spa voor buiten, hebben er al erg veel gebruik van gemaakt, lekker dus.
De Groetjes vanuit de Parel

Patries zei

Ah wat sneu van Naomi, ik hoop dat ze snel weer opknapt!
Laat even weten hoe het gaat.

Muchos saludos!