dinsdag, september 04, 2007

Septiembre

Het is alweer september, er viel niet veel te bloggen de laatste tijd want we hebben simpelweg niks gedaan dan van dag tot dag geleefd. De afgelopen dagen is het 's nachts eindelijk wat koeler (20 graden) en lijkt het erop dat alles weer een beetje 'normaal' gaat worden.




Op het terras hebben we oude gordijnen opgehangen om ons te beschermen tegen de zon die rond 5 uur begint te zakken (deze foto is 's ochtends vroeg genomen), en het is wel een grappig effect, net alsof je door een heel groot raam naar buiten kijkt!
Ook hebben we een hele middag besteed aan het vermaken van gordijnen voor in de woonkamer, maar toen we ze hadden opgehangen vonden we het allebei niet mooi (veel te druk en te vol) dus gordijnen maar weer terug in de doos.



Ons eetpatroon is aangepast aan de hitte, we eten nu over het algemeen 's middags een warme maaltijd (meestal pasta of BBQ), en dan 's avonds alleen nog iets lichts, zoals een sandwich, salade of soms alleen maar een ijsje :-)
Onze elektrische BBQ heeft al overuren gedraaid, een goede aankoop dus.




Karel en Dorus, 2 september

Dorus is echt geen kleine puppy meer, hij weegt al 7 kilo en is groter dan Karel zoals je op de foto kunt zien.

Hij is erg stout en ondeugend, en kan ook erg fel uit de hoek komen. Het vermoeden van de dierenarts dat er iets van een terrier in zit, zou wel eens kunnen kloppen!
Qua zindelijkheid gaat het uitstekend, maar luisteren naar de baas is een ander verhaal... Hij haalt zoveel kattekwaad uit (met name graven is zijn favoriete hobby, niet echt fijn als hij boompjes uitgraaft en de hele border overhoop gooit), soms moet ik erom lachen maar het kan ook erg irritant zijn. Het is moeilijk om altijd consequent te zijn. Al die theorie uit de opvoedboekjes van 'geen negatieve aandacht geven, maar alleen positief gedrag belonen' is in de praktijk soms moeilijk toe te passen!

Over een aantal weken zal hij tanden gaan wisselen, het is te hopen dat het bijtgedrag dan gaat afnemen, in ieder geval zijn de volwassen tanden niet zo vlijmscherp als de kleine tandjes die hij nu heeft!




Dorus aan zee, 21 augustus 2007

Maar als je Dorus dan af en toe zo ziet, kun je hem ook op vreten natuurlijk :-)

Afgelopen week zijn we met Henny, Inge en hun hond Fado, en met Caroline + hond Treets naar het strand geweest. Het was een hele drukte op het strand met 3 honden, zeker toen Fado en Treets even moesten vechten om vast te stellen wie de baas van de roedel was, Fado was de winnaar! Dorus vertikt het om in het water te gaan, maar hij geniet wel van alle drukte om hem heen op het strand.



21 augustus, strand Torre del Mar

Qua immigratie is het ons gelukt dat we minder invoerbelasting moeten betalen voor de auto, dat scheelt zo'n 400 euro, super dus! We verwachten op korte termijn de spaanse kentekenplaten, alhoewel 'korte termijn' gevaarlijk is om te veronderstellen in Spanje :-). De offerte voor de autoverzekering ligt klaar in afwachting van het kenteken.
Je bent hier 'verplicht' om een soort ANWB verzekering af te sluiten, want het is ten strengste verboden om zelf een auto te slepen. Ook moet je altijd twee gevarendriehoeken bij je hebben, en alle passagiers moeten bij pech zo'n geel fluoriscerend vestje aandoen, dus die liggen nu ook in de kofferbak!

We hebben ons verzekeringskaartje van de ziektekostenverzekering ontvangen, nu moeten we op zoek gaan naar een huisarts en tandarts. Het is hier vrij normaal om een kennismakingsgesprek te plannen met een huisarts en daarna te besluiten of je patient wil worden of dat je nog even verder gaat kijken.
Er zit een Belgische (nederlandssprekende) huisarts in Nerja, maar dat vind ik te ver rijden, dus waarschijnlijk gaan we in Torre del Mar op zoek naar een engelssprekende huisarts. Ook zit er in La Viñuela een Centro de Salud met 24-uurs dienst, waar diverse artsen aan verbonden zijn, dat is ook nog een optie.

20 september worden we dan weer verwacht op het politiebureau voor de residencia, het zou mooi zijn als we dan alles kunnen afronden!

We hopen dat we snel weer kunnen beginnen met klussen, want het eerstvolgende bezoek van mam en Jan is gepland op 25 september. Het zou mooi zijn als we voor die tijd buiten nog een en ander af krijgen.
Dus binnenkort weer klusfoto's hoop ik, tot dan!

1 opmerking:

Anoniem zei

Waauw dat ziet er leuk uit met die gordijnen buiten !!
Hopelijk is Dorus een beetje snel met wisselen :-), haha.

Gr. N&R