zondag, juli 20, 2008

Als je wat meer tijd binnen doorbrengt heb je tijd om met foto's te spelen!


En natuurlijk de reacties te bekijken naar aanleiding van de nieuwe website www.papacados.com. Dank je wel voor alle leuke feedback!!!!!!!

Vrijdag ben ik weer met mijn baas op pad gegaan om een aantal finca's en dorpswoningen te bekijken. Eén van de finca's kunnen wij zien van hieruit en het is een ongelofelijk mooi pand. Maarja, dan moeten we wel stevig doorsparen :-)
Maar het was de afgelopen week ook een aantal dagen bewolkt en iets koeler. Fijn weer om een rondje in de tuin te maken. Er is altijd wel wat te doen, te snoeien en op te ruimen. De lavendel is helemaal teruggeknipt zodat hij nog een tweede keer kan bloeien, wat een dankbare plant!
We hadden erg veel last van mieren de afgelopen tijd die ook een aantal planten hebben ondergraven! Om dit een beetje ecologisch te bestrijden strooien we nu overal de koffieprut neer en het lijkt te werken, gelukkig maar.



Deze week stond Keith, de poolman in de omgeving ineens voor de deur met een hibiscus omdat ik hem een nieuwe klant had bezorgd, erg aardig! Ik heb de hibiscus zolang in een pot gezet, zometeen in september is het tijd voor de grote reorganisatie van de tuin.... ik heb voor het terras de kruidenborder aangeplant maar dat is achteraf toch niet zo'n goed idee. Het zijn natuurlijk erg saaie planten om naar te kijken en bovendien lijkt de plek ook te warm te zijn. Daarom staan een aantal kruiden inmiddels weer in potten onder het terras.

De tijd van de feria's in de dorpen breekt weer aan, ieder weekend is er wel ergens iets te doen. Je ziet ze nu ook overal ijverig witten - met deze warmte! - om helemaal klaar te zijn voor het feest. We zullen zeker een kijkje gaan nemen en deze keer neem ik echt mijn fototoestel mee.

Volgende week verhuizen Frank en Betty naar Spanje, eindelijk worden het onze landgenoten! Het is nog niet helemaal rond met het huis maar dat gaat hopelijk snel gebeuren, we kijken ernaar uit, zeker naar de beloofde glaasjes vino maar natuurlijk ook naar het bijbeppen :-)! Bienvenido en Andalucía!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Grrr, hoe vervelend dat je nu met 25 graden (?) en iets minder zon de tuin 'moest' doen :-D.

Dat schrijf je toch niet op een blog die door al die arme luitjes gelezen wordt en die de kachel mogelijk weer aangestoken hebben omdat het 's morgens in de zomer erg koud douchen is zonder!

Allez, vamos en feria: fiesta y tinto de verano, salute!!

Muchos besos,
Monica

Anoniem zei

Hoi,Het ziet er goed uit met die mooie bloeiende planten.
Hier is de zomer vandaag begonnen en hopelijk houd hij nog even aan

Groetjes T&P.