vrijdag, juli 24, 2009

Nee er gebeurt niet zoveel!








Het is warm, erg warmmmmmm, mucho mucho calor! Dus wat doe je dan? Niet veel :)!
Wel geven we wat extra aandacht aan de tuin, de planten en groentes hebben het erg zwaar en ondanks extra water geven ligt er veel op apegapen.
Wat in de groententuin voorspoedig begon is in de loop van de zomer een minder groot succes geworden. De bonen waren al verdroogd voordat we ze konden plukken en de acelgas (snijbiet is dat geloof ik) wil maar niet groeien en ligt er dor bij.
Maar wat een heerlijke tomaten hebben we en uiteraard wordt de perzikboom iedere dag geinspecteerd!












Meer foto's plaats ik zometeen op de tuinblog.

Als het zo warm is hebben we 's avonds ook bijna nooit zin om te eten, alhoewel je eigenlijk toch stiekem wel honger hebt. Gisteravond zaten we dan ook pas rond 23uur te genieten van heerlijke spareribs. We hoorden vanuit Alcaucín harde muziek klinken, de tijd van de feria's breekt weer langzaam aan! Over feria gesproken, vanmorgen gingen we naar Velez om boodschappen te doen en een nieuw koffieapparaat te kopen, kwamen we erachter dat er wel een héle lokale feestdag was; alles was open in de andere plaatsen behalve in Velez-Malaga, handig :)



Vorige week waren we met Christel en Luc een avondje naar Malaga gegaan. We hebben ons kennis laten maken met het bekendste tapas-restaurant van Malaga : Gorki!
Als je denkt al eens lekkere tapas gegeten te hebben, dan moet je daar eens naar toe gaan : geweldig! Allemaal hele speciale gerechten, mooi opgediend, mooi gegarneerd en heerlijke smaakcombinaties. We moesten wel een tijdje wachten voordat er een tafel vrij was maar het was de moeite waard.
De avond hebben we afgesloten met een drankje op het dakterras van een hotel in Calle Larios (dé winkelstraat) waar je een prachtig uitzicht had over de verlichte stad, top!


plaatje van internet

Leuk weer nieuwe adresjes, komt nu zeker goed uit nu onze vrienden uit Istanbul - Tugba en Koray - ons begin augustus komen bezoeken. We hebben ze al een paar jaar niet meer gezien dus dat wordt weer bijpraten! Ze vliegen eerst naar Barcelona, vervolgens naar Malaga en wij zetten ze dan weer op de trein naar Madrid. Hebben ze al meer van Spanje gezien dan wij :).
Maar onze tijd komt nog wel, maar niet met deze temperaturen!!

Maandag gaan we Benamargosa eens verkennen, maar eerst moeten we Kaatje om 14u naar Mario brengen, ze wordt dan gesteriliseerd en moet een nachtje overblijven. Ik vind het nu al zielig maarja het moet gebeuren.
Ze heeft erg veel aanbidders gehad, op een gegeven moment liepen er hier wel 5 honden op het terrein.
Een klein zwartje (waarschijnlijk van Manolo) liep doodleuk de keuken in, toen weer naar buiten en plons!! het zwembad in hahahaha! Uiteraard had ik toen mijn camera niet bij me...


Mannelijke aanbidder van Kaat

Arme Kaatje, we hebben geprobeerd haar zoveel mogelijk binnen te houden, dat vond ze echt niet leuk maar daar had ze het volgende op gevonden:


Slim!

1 opmerking:

Santa zei

Hoi, even op je tuinblog gekeken, eindelijk iemand in Spanje die ook interesse in tuinieren heeft. Mooie foto's trouwens. Onze plantjes hangen er maar slapjes bij, net zoals wij, ha ha.
Hopelijk hebben we snel tijd om bij jullie te komen kijken.
Groetjes,
Santa