vrijdag, juli 31, 2009

Pobrecita



Een zielenpoot in het spaans is een pobrecito. Dus is Kaatje nu een pobrecita?!

Woensdagmiddag hebben we Kaatje naar Mario gebracht voor haar sterilisatie. Niet leuk om haar in een bench te duwen en dan weg te gaan. Mario nam haar mee naar Malaga waar hij haar zou opereren in een kliniek want hij heeft zelf geen operatiekamer in zijn praktijk in Puente Don Manuel.
Donderdagmorgen belde hij dat er woensdag geen plek vrij was in de OK maar dat hij haar net geopereerd had en het goed was verlopen.
Gistermiddag hebben we haar om 18u opgehaald. Ze was meteen aan het kwispelen toen ze ons zag en stapte zelf voorzichtig uit de auto van Mario.

Maar ze heeft wel erg veel pijn, arm ding. Ze kreunt en piept en weet niet goed hoe ze moet gaan liggen.
Toch ging ze naar buiten om haar behoeftes te doen en zag ik haar op een gegeven moment op het perceel hiernaast liggen, een heel stuk naar beneden! Maar ze kwam maar niet terug dus schoenen aan en toen heb ik haar naar boven gedragen - phoeh! - want ze was helemaal doodop, ik daarna ook!

Vannacht hadden we de airco en een lampje aangelaten in de woonkamer en de deur van de slaapkamer stond open. Dus om half 6 vanmorgen zaten Karel, Dorus en Kaat om ons bed heen!
Karel vindt het dan altijd gezellig om over je hoofdkussen te lopen en zich uitgebreid te gaan wassen op 1 centimer van je oor af :).



Maar ze wil helemaal niks eten, zelfs een stukje paté kan haar niet verleiden. Straks nog maar even proberen want ze moet haar antibioticapil wel innemen.

Mario gaf aan dat ze een tikkeltje te dik was en dat we haar wat minder eten moeten geven in deze warme tijd waarin ze bijna de hele dag ligt te slapen binnen bij de airco. Na een sterilisatie hebben ze meer aanleg om dikker te worden en overgewicht kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.
Moeten we niet hebben he Kaat, voorlopig heb je meer dan genoeg te verduren!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hola pobrecita Kaat,hoop dat het nu weer beter gaat met haar.
De perzikken zien er uit om op te eten,ha,ha.
Que calor he.
Het water in het zwembad is nu 30 graden pffff.
Maar wij klagen niet.
Saludos Henny en Inge.

Patries zei

Gelukkig gaat het alweer een stuk beter, ze lijkt (niet zoveel?) bijna geen pijn te hebben. Wel is haar eetlust nog niet echt optimaal maar in het kader van het dieet is dat wellicht niet zo erg!