woensdag, augustus 05, 2009

Kaat, wolken en oogst

Kaatje doet het weer prima. De eerste paar dagen had ze erg veel pijn en had ze bijna ook geen eetlust. Ik heb nog zitten dubben om Mario te bellen voor pijnstillers, ook omdat ik van anderen hoorde dat er behalve antibiotica ook altijd pijnstilling gegeven wordt na zo'n operatie. Maar Mario weet inmiddels natuurlijk ook hoe we hier wonen en hoeveel vrijheid de honden hebben, dat zou een overweging kunnen zijn om wellicht bewust niks te geven zodat de hond zich rustig houdt.



Vanaf dag 3 rende Kaat ook weer net zo hard mee met Dorus als altijd en sprong ze overal op en af. Haar eetlust is inmiddels ook weer terug en de extra hapjes paté (met het pilletje erin) worden zeer op prijs gesteld!

De eerste dagen hield ze ons scherp in het oog en volgde ons op de voet. Arme meid, die nacht in de kliniek en de onwetenheid wat er zou gebeuren zal haar toch al zo beschadigde zieltje geen goed hebben gedaan. Maar ze gaat weer meer haar eigen gang, dus eind goed al goed zullen we maar zeggen!

De laatste paar dagen is het wat minder warm, zo rond de 30 graden. Gisteren was het zelfs flink bewolkt, alhoewel de zon er af en toe tussendoor piepte en het dan meteen warm en benauwd was. Wij vinden het heerlijk als het af en toe bewolkt is, die klere-sol ook altijd :)



Afgelopen week zijn we even gaan kijken bij de grote finca beneden die onlangs verkocht is. Het blijkt van een Amerikaan en een Nederlander te zijn die nu zelf in de appartementen wonen en de finca (en hij was al zó mooi vond ik, maar werkelijk alles is eruit gesloopt!) wordt nu helemaal verbouwd tot een hele luxe vakantiewoning die gehuurd kan worden, op verzoek zelfs inclusief chef-kok, masseur etc. - ben benieuwd!
Het bleek te kloppen dat ze op zoek zijn naar beheerders en Allen (de Amerikaan) vertelde dat ze hoopten eind augustus klaar te zijn met de verbouwing. Mark was er jammer genoeg niet, dus we hebben ze uitgenodigd om eens een borrel te komen drinken als hij terug was en te praten over de mogelijkheden. Sowieso gezellig weer nieuwe mensen in de 'buurt'!

Gisteren ben ik nog wat huizen gaan bekijken in Alcaucín en Arenas voor vrienden die zich vanaf oktober hier gaan vestigen. Het eerste huis in Alcaucín was erg mooi en héél misschien gaan ze daar wel wonen! Ik was nog nooit in Arenas geweest en heb op de weg ernaar toe ook weer hele nieuwe delen van Velez-Malaga gezien.

Eergisteren stond ineens de politieauto op de weg, heftig toeterend. Omdat ik vrij schaars gekleed was heb ik Paul naar buiten gestuurd (ik wist toen nog niet dat het de politie was) om te kijken wat er aan de hand was. De politieman van Canillas kwam ons een brief brengen van de burgemeester waarin stond dat onze aanvraag voor de vergunning voor het bouwen van de muur, bestrating en plantenbakken was afgewezen. Tja, dat hadden we inmiddels al begrepen en eigenlijk zouden we actie moeten ondernemen maar we hebben er even geen zin in. De brief was overigens gedateerd op 8 juli en je moet binnen 30 dagen bezwaar aantekenen.....

Toen Antonio deze week hier was en heel lief een enorme zak groentes kwam brengen hebben we het er ook nog even over gehad, hij zou samen met architect Rafael L. eens precies gaan navragen waar de grens van de 'suelo rustico protegido' nu precies is en of het allemaal wel klopt.


paprika's, aubergines, pepino en een speciale soort inheemse pepino

Aangezien augustus dé vakantiemaand is gaan we er gemakshalve maar vanuit dat daar voorlopig niks van zal komen, net als met de weg??!!

Antonio is niet de enige die oogst heeft, Paul heeft gisteren de perziken geplukt, wat een berg! Nog niet alle perziken zijn helemaal rijp, maar de insecten hebben de boom ook ontdekt en we hebben er best veel weggegooid die aangetast waren. We hadden gelezen dat perziken nog kunnen narijpen, helaas stond er niet bij hoe precies, dus op allerlei plekken binnen en buiten kom je nu perziken tegen!



De feria's zijn dit jaar gelijktijdig in Alcaucín en Canillas, wel jammer hoor. Donderdag, vrijdag en zaterdag gaat hét gebeuren! In Alcaucín is een heuse torero uitgenodigd dus ik neem aan dat er dan ook wel een stier komt. Niet mijn idee van een feestje, dus als we zaterdagavond nog puf hebben - Tugba en Koray moeten érg vroeg weg zaterdag, om 7uur 's morgens de trein in Malaga! - gaan we naar Canillas voor wat alegría de la fiesta.

1 opmerking:

Anoniem zei

zeer interessant, bedankt