zondag, juni 27, 2010

40 + 1 week :)

Maandag hadden we natuurlijk genoeg op te ruimen na het feessie. We hadden nog zoveel eten over dat ik een deel van het vlees nog had ingevroren en we maandagavond met pap en Toos ook nog royaal konden eten.

De week is weer heel snel voorbij gegaan met uiteraard een lunch bij Sirena in Torre del Mar woensdag en donderdag zijn we naar Puerto Banús (bij Marbella) gereden om daar eens te kijken. Jeetje wat een overdadige luxe daar, enorme jachten, winkels van Cartier, Versace, Blvg, Dior, Chanel etc liggen verdeeld over twee straten en de terrasjes en restaurants zijn uiteraard ook lekker prijzig, maar toch leuk om te zien hoe de rijken der aarde vertoeven :)


Bootje





Daarna zijn we gaan lunchen in Fuengirola. Het viel wel op dat - ondanks het prima weer - het ook in Fuengirola een stuk rustiger is dan andere jaren, zeker ook nog omdat het die dag San Juan was en veel mensen vrij hebben, het toerisme is overal een stuk minder, jammer zeker in deze toch al erg slechte economie.

Tot onze verbazing zat er een parkeerbon onder de ruitenwisser toen we terugkwamen bij de auto, andere jaren was het parkeren altijd gratis en we hebben helemaal geen borden opgemerkt waar aangegeven werd dat je nu moest betalen. Als we achteraf gezien de bon beter hadden gelezen, hadden we nog onder de bekeuring uit kunnen komen door waarschijnlijk ergens in een achterafstraatje in Fuengirola een hele dag parkeren waren gaan betalen maar dat hadden we helaas niet meteen gezien. Nu is het wel zo dat als je binnen 20 dagen ofzo betaald dat je dan 50% korting krijgt. 
Tja, de BTW gaat 1 juli omhoog dus alles wordt toch weer wat duurder, parkeren was op heel veel plekken gratis maar ook dat wordt dus steeds minder en zo zijn er nog meerdere nieuwe maatregelen, de staatskas zal toch op 1 of andere manier gespekt moeten worden??!!

Pap en Toos hadden weer heerlijke witte asperges meegenomen uit Nederland, daar hebben we dinsdag van gesmuld, lekker met zalm van de gril, hmmmmmmmm!







Paella

Toen ik in de keramiek winkel in Torre del Mar een verjaardagscadeau  aan het uitzoeken was zag ik toevallig dat ze een tajine hadden, daar ben ik al een tijdje naar op zoek sinds ik een keer bij mam een tajine-maaltijd heb gegeten. Nu op zoek naar Marokkaanse/oosterse kruiden, ik hoorde dat er een zaakje zit in Torre del Mar maar ik weet jammer genoeg niet precies waar.


De bananenboom blijft 'bananen' produceren, onder ieder blad dat afvalt komt er weer een trosje tevoorschijn.

Uiteraard hebben we deze week regelmatig naar voetbal gekeken, we zijn wel erg benieuwd naar morgen. Toos had zelfs op het strand een oranje sjaal gekocht om te supporteren!




Na nog wat winkelen vrijdag was het alweer snel zaterdagmiddag en hebben we ze teruggebracht naar het vliegveld. Het is echt even wennen op het vliegveld in Malaga, het is zo enorm veranderd en niet alles even efficiënt in mijn ogen.....

Pap en Toos zijn inmiddels weer goed thuis aangekomen, bedankt voor deze week vol gezelligheid en verwennerij! 





Geen opmerkingen: