zaterdag, juli 10, 2010

Futbol!





Wat een verrassing, in het weekend hebben we zelfs regen gehad - later die week trouwens nog een keer een hele korte plensbui, we hebben in de drie jaar dat we hier wonen nog nooit regen gehad in juli! 



Maandag de wedstrijd was natuurlijk fantastisch! Het blijft lastig voor Dorus want ja wie moet je nu sponsoren he?!

Paul was vorige week bloed gaan laten prikken en vorige week vrijdag gingen we de resultaten ophalen. We kregen van de assistente de labwaardes overhandigd en zagen dat het cholesterol gehalte te hoog was, de rest leek prima in orde. Een vrouwelijke arts bevestigde later dat deze waarde idd te hoog was, maar niet zodanig ernstig dat er meteen medicatie voorgeschreven zou worden en adviseerde Paul goed op zijn eten te letten en veel te bewegen.
Nouja, dat laatste wordt wat lastig met deze temperaturen maar zwemmen is uiteraard uitstekend.

Daarna moesten we boodschappen inslaan en hebben we geen koekjes, dulces, chocola en ijsjes meer gekocht maar wel lekker veel fruit en andere dingen.
Over twee maanden nog een keer prikken, hopelijk helpt het dieet.

Het is trouwens niet echt een straf te noemen:




Idd, zalm is niet de beste vis om te eten gelet op het cholesterol maar wel lekker gegrild.


Deze week ook de eerste venkel geoogst, bij nader inzien had ik ze waarschijnlijk wat dikker moeten laten worden, maar de salade met venkel, sinaasappel en gegrilde kipreepjes (met een vinagrette van mosterd, olie en sinaasappelsap) was heerlijk!






Woensdag hadden we met Tineke en Chris afgesproken om in Canillas naar de wedstrijd Spanje-Duitsland te gaan kijken. Sociedad heeft ook een terras aan de achterzijde en daar waren buiten twee grote tv-schermen geplaatst en hebben we gezellig zitten te kijken.
Er zat een groep Engelsen voor ons (de meeste daarvan zitten ook op de Spaanse les) die ook een aantal Duitsers in hun midden hadden, die waren natuurlijk niet erg blij met de uiteindelijke uitslag - vond aan de wedstrijd trouwens niet erg veel aan! - zeker niet toen 'schade Deutschland alles ist vorbei' gezongen werd, gelukkig kon er toch een mager lachje vanaf.

Maarja, dat betekent dus dat Nederland tegen Spanje in de finale moet voetballen, blijft lastig :) en we gaan daarom morgen lekker thuis kijken!!







Na de wedstrijd nog even naar de plaatselijke 'discotheek', nooit geweten dat Canillas er eentje had :)





En tenslotte de nabeschouwing bij Chris en Tineke thuis, luxe zo'n TV buiten!



Ineens kwam er een hele rare warme wind, het leek een beetje op een wervelwind, echt heel raar en het begon als een gek te waaien. We vreesden al een beetje dat het boven op de berg nog wel wat erger zou zijn en dat was ook zo. Helaas is onze nieuwe parasol de heuvel af gewaaid en ondanks een moedige reddingsactie van Paul niet meer te repareren, voor de rest gelukkig geen verdere schade.

Wat wel vervelend is is dat ik net ons zwembad helemaal spik en span had gemaakt die dag en we ook aan het zwembad boven waren begonnen en we de dag erna weer opnieuw konden beginnen, wat een troep was erin gewaaid........

Kaat heeft deze week haar assortiment botten die ze overal vindt ook weer uitgebreid, arggggggggghhhhhhhh!


Waarschijnlijk een jabalí (wild zwijn) denken we, ze snapt ook niet waarom we het niet goed vinden dat ze 'dit' mee naar binnen neemt :)

Vanmorgen even gezellig koffie gedronken en een broodje gegeten op de markt in Alcaucín en wederom een heleboel fruit en groentes ingeslagen. Nu gaan we ons mentaal voorbereiden op de wedstrijd van morgen:
HUP HOLLAND HUP!!!

Ohja, tenslotte kan ik jullie deze niet onthouden, let zeker op de 4e regel van het refrein :)

Geen opmerkingen: