zondag, januari 23, 2011

Regen, zon, sneeuw


Karel, dat is een HOUTmand

Na de regen met de feestdagen hebben we 10 dagen prachtig weer gehad, echt even lente! Lekker in je t-shirt buiten werken, wel opletten want zodra de zon onder is, is het ook meteen berekoud - althans dat vinden wij. Inmiddels zijn wij na bijna 4 jaar ook aan de warmte gewend. Keek je in het begin raar op als je spanjaarden met een dikke winterjas en sjaal zag lopen als het bijvoorbeeld nog 10 graden is, nou, nu (althans ik!) doe ik dat ook!



De herder en de kudde

Nu het weer een beetje groen begint te worden en er hier en daar gras en onkruid de hoogte inschiet, zagen we de herder (zie flesje Leffe) weer met zijn kudde. Dit is trouwens de eerste foto die ik met de telelens heb genomen, er is nog zoveel te experimenteren met de 'gewone' lens dat ik de telelens nog maar even laat liggen.

Uiteraard hadden we al wat 'bouwverkeer' voorbij horen razen en na een wandelingetje met de honden werd ons vermoeden bevestigd: Adolfo is aan het verbouwen. Tot onze stomme verbazing is hij aan het bouwen wat wij niet mochten van de gemeente; een megahoge toegangspoort met een dakje erboven en de muur ernaast ook flink verhoogd. Is dit nu handjeklap, het verschil extranjeros/spanjaarden, gewoon niks zeggen of pure willekeur? Of toch de locatie omdat 1 van de motivaties van de gemeente was om onze aanvraag af te wijzen is dat alles heel erg zichtbaar is van de doorgangsweg tussen Alcaucín en Canillas de Aceituno? Heel even met het idee gespeeld om de foto's eens door te mailen maar ja wat schiet je ermee op he? Onze aanvraag is en blijft afgewezen.... 



verschil spanjaard/buitenlander??


Ik kwam Adolfo tegen op de weg, hij gaf aan graag weer eens te willen praten over de weg.
Diepe diepe zucht (van mij althans), ik ben dat gedoe over de weg meer dan zat. Paul wil eigenlijk niet meedoen - althans niet op de bestaande voorwaarden - maar iedereen begint weer te pushen. Allicht, als je je huis wilt verhuren heb je ook andere belangen.

Vorige week waren we in Malaga met Christel, Luc en Chris die een weekje over was uit België. We hebben geborreld bij Pimpi en daarna heerlijk geluncht bij een nieuw restaurant, Terra Sana (heerlijke gerechten op basis van biologische producten en niet overdreven duur maar erg orgineel), een aanrader als je in Malaga bent!
Luc had een afspraak met een Nederlandse advocate en we hebben informatief zitten te praten over allerlei issues. Over erfrecht bestaan er veel discussies, iedereen zegt wat anders maar er wordt vaak gezegd dat je testament e.d. uit Nederland hier niet geldig is, maar gelukkig beweerde Wilma het tegendeel.
Ook de zogenaamde illegaliteit van veel huizen in deze omgeving kwam ter sprake maar het blijft nog een beetje vaag, de verwachting is dat er misschien een grote legalisatie-slag gaat komen, vamos a ver.

Misschien gaan we de advocate inschakelen om de status van onze weg na te gaan want er is nog steeds veel twijfel of het een privé-weg is of een weg met een publieke functie omdat die toegang geeft tot het nationale park en het water-deposito dat inmiddels in handen van de gemeente is.

Nieuwtje waar we wel heel erg blij mee zijn: de weg van beneden (vanaf de meubelfabriek voor de ingewijden) in Alcaucín is helemaal geasfalteerd tot aan de masten boven op de heuvel, daar is de grens tussen Alcaucín en Canillas de Aceituno, wat een luxe zeg, weer 1,2 km minder hobbelen en scheuren over het asfalt!
Hopelijk neemt CdA (nog 2 km te gaan) een voorbeeld aan de buurgemeente maar ik ben er bang voor....

Vervelend was wel dat ze net gingen asfalteren toen ik woensdagochtend de Diva's ging ophalen in Alcaucín en La Viñuela en ik een pokke-eind over een campo weg moest hobbelen die uiteindelijk uitkwam in Puente Don Manuel. Dat was op zich nog niet erg geweest, maar onze buurman reed voor me en een slak is er snel bij, jeetje mina, die man stopt voor ieder kuiltje.

Enfin, toen ik bijna in Alcaucín was - veel te laat natuurlijk - kreeg ik een telefoontje dat de locatie waar de Diva's gehouden zou worden niet beschikbaar was, een uurtje vooraf........pfffffffffff
Gelukkig was het hele bel- en mail netwerk van de Diva's inmiddels in gang gezet en werd besloten de bijeenkomst bij RiJo (naast de Spar, handig!) in Algarobbo te houden. Het was een gezellige bijeenkomst en de eigenaren verwenden ons met allerlei gratis hapjes. Bovendien is hun koffie (met een neutje) een aanrader!

Allerlei voorstellen werden gedaan om wat wijzigingen aan te brengen en het viel in goede aarde, wordt vervolgd.



Diva's bij RiJo in Algarobbo

De dagen dat het fijn weer was hebben we - met name Paul - flink op de heuvel gewerkt om op het 1e niveau het dode onkruid te verwijderen en de overgebleven distels te vermoorden.  Het wordt wel steeds mooier met gras en 'onkruid-dat-mag' maar het blijft een flinke klus.


mét onkruid


bijna zonder hierbas malas!

Zondag hadden we visite van een stel die een huis in Competa hebben maar nog in Nederland wonen en het was erg interessant om allerlei spanjeverhalen uit te wisselen, zij hadden toch heel wat meegemaakt sinds de aankoop van hun huis, we kennen allemaal verhalen maar het blijft verbazingwekkend. 
Bovendien bleek Ton hovenier te zijn geweest dus heel goede tips gekregen voor de tuin. Ik laat de planten te groot worden waardoor ze uit vorm raken, rigoureuzer snoeien wordt het motto.
We werden verwend met een HEMA rookworst die we lekker hebben opgepeuzeld met stamppot deze week en 2 zakken drop, hmmmmm!
Die zondag was het prachtig weer en hebben we heerlijk buiten zitten te genieten. Nogmaals bedankt!



Sinds 2 dagen is het een stuk frisser, vanochtend vond ik het wel erg koud toen ik opstond. 2 uurtjes later..........jawel hoor, weer sneeuw! Omdat het bijna 5 graden was verdween de sneeuw onmiddellijk, behalve op de hoge bergtoppen.
Jaar nummer 3 sneeuw!


23 januari...


La Maroma in de achtertuin

Mede door de temperatuur-wisselingen blijf ik maar snipverkouden, iedere keer als ik denk dat het weer gaat, ga je ergens naartoe en is het de dag erna weer terug. Geen ramp maar toch vervelend nu al 2 weken aan het snotteren. Ooit zal het wel over gaan :)




Snel mesten zodra het droog is


Het zwembad is voor een kwart vol geregend






Heerlijk met deze kou!




1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Patricia en paul,

De foto's worden steeds beter.
jammer dat zo'n toegangspoort alleen voor spanjaarden is.
vele groeten,

T&P.