maandag, februari 10, 2014

Verhuizen

De verhuizing is gelukkig achter de rug. Zei ik vooraf altijd dat ik verhuizen eigenlijk heel leuk vind, nou, ik weet niet of dat nog zo is.  Het is allemaal heel soepel verlopen dankzij de hulp van vrienden en de mannetjes die we via Antonio hadden ingehuurd.  Het viel me deze keer zwaarder omdat we ten eerste vooraf midden in de verbouwing van onze oude huis zaten, dat is me enorm tegengevallen. Dat stof, het lawaai en het door je huis geloop van bouwvakkers, ruim 10 dagen geen warm water in de badkamer in combinatie met alles regelen voor de verhuizing, inpakken en tussendoor ook nog veel werken viel me vies tegen.  Mijn kantoor werd tijdelijk de keuken want het oude kantoor werd verbouwd tot 3e slaapkamer en in de schuur is een en-suite badkamer geinstalleerd. Het eindresultaat is erg mooi.


Kantoor in de keuken


Ingenieus spaans contragewicht


Beetje stof enzo....


Extra ongemak werd opgeleverd omdat ze eindelijk had besloten de doorgangsweg naar Alcaucín deels te verharden met beton op een aantal kritieke punten.  Weken zijn ze ermee bezig geweest zodat we iedere keer via Canillas de Aceituno moesten omrijden. Daar zaten we al 7 jaar op te wachten...


niet zo handig..

Inmiddels zitten een paar weken in dit huis en we beginnen te wennen aan ons nieuwe leven.
Het huis is soms erg onpraktisch met de vele verdiepingen, een vloer die ik minimaal 2x per dag moet stofzuigen en het ontelbare aantal ramen die nog steeds niet allemaal gewassen zijn :)


Zijaanzicht van ons nieuwe stekje

Voor de honden is het een enorme omschakeling door het verkeer op de urbanisatieweg. Ze waren gewend dat er maximaal 2 auto's per dag in de campo voorbijreden, dat is hier wel anders. Ondanks de 40km zone wordt er veel harder gereden en we houden iedere keer ons hart vast als ze rondrennen op straat.
Altijd met ze aan de riem lopen is geen optie omdat ze dat niet gewend zijn, dus ze mogen 2 keer per dag zelfstandig er op uit. Aan de andere kant van het huis ligt een heel groot gebied braak en dat is afgesloten voor verkeer. We proberen ze te stimuleren om zoveel mogelijk aan die kant te gaan ronddolen.



Inmiddels is het huis wel grotendeels op orde, we moeten nog wat lampen, rolgordijnen en andere zaken aanschaffen, een opbergmeubel voor 1 van de badkamers en de keuken is nog niet naar mijn zin ingericht. Buiten in onze relatief kleine tuin moeten er meer planten komen voor privacy en gaan we een doek plaatsen op het hekwerk aan de straatzijde. Ook moet er een toldo of doek komen om het terras te overdekken.

Maar wat geniet ik van deze plek! Het uitzicht op zee is geweldig en het feit dat je binnen 5 minuten bij de supermarkt EN onze favoriete strandtent in Torre del Mar (4,5 km) bent is super. De omliggende plaatsen Almayate bajo en met name Benajarafe (4 kilometer ongeveer) hebben ook een redelijke infrastructuur en nog veel chiringuito's om te ontdekken.  Men zegt dat er in de zomer hier beneden op het strand een zomerbar wordt opgebouwd, dat zou heel leuk zijn.


Uitzicht vanaf ons kantoor op de bovenverdieping

Inmiddels hebben we een nieuwe auto aangeschaft en de 'campo coche ingeruild.


Tuuttuut

Genoeg werk voor de komende tijd, zowel zakelijk als privé. Maar er blijft vast en zeker genoeg tijd over om te genieten van alles wat onze nieuwe omgeving ons te bieden heeft!


Qué bonita!


Uitzicht richting Montes de Malaga (en Fuengirola??)





Geen opmerkingen: