zaterdag, mei 03, 2014

Goed gewend

Inmiddels zijn we goed gewend aan ons nieuwe huis en omgeving. Omdat het een huurwoning is overwegen we alle uitgaven die betrekking hebben op het huis uitgebreid want het is nu eenmaal anders dan wanneer je een eigen woning hebt.

We hadden een offerte voor een toldo (zo'n zonnescherm wat je open en dicht kunt doen) laten maken maar de laagste prijs was 700 euro.  Net ietsjes te duur dus deze week hebben we ons terras overdekt met rieten/wilgentenen matten.  Het zwembad is lekker schoon, de tuin ziet er redelijk goed uit met minimale extra aanplanting, het hek aan de straatzijde is inmiddels bedekt met riet voor iets meer privacy, steeds meer een eigen touch!


Een grote verandering is dat ze aan de overkant twee huizen aan het bouwen zijn. De toekomstige eigenaren zijn Russen - zegt men - en die staan over het algemeen niet bekend om hun goede smaak.
De bouw wordt heel professioneel aangepakt met veel beton en een grote werkploeg. Dat betekent dat er vanaf 8 uur 's morgens praktisch onafgebroken gewerkt wordt aan de overkant met al het lawaai vandien, om het nog niet te hebben over al het zand en stof dat onze kant opwaait. Aan de andere kant is het wel vermakelijk als je boven op kantoor zit om al die bedrijvigheid gade te slaan, los nog van een enkel coca-cola light momentje aan de overkant :)


We hebben daardoor een stukje privacy moeten inleveren en nog belangrijker, het weidse uitzicht op zee.
Nogmaals leve lang de huurwoning in dit geval, zou het op termijn te erg worden dan kijken we gewoon verder.

Ondertussen gaat het dagelijkse leven zijn gangetje, sociale contacten afgewisseld met regelmatig werken en de gewone dingen van een huishouden. Daarom was het een extra leuke onderbreking om samen met 6 vriendinnen die allemaal in Spanje wonen een city-trip naar Cadiz te doen.

We hadden gekozen om met de openbare bus naar Cadiz te reizen en we moesten al om 06:10u opstappen in Torre del Mar. Na wat stops en een pauze van een half uur in Algeciras (vreselijk lelijke stad) kwamen we rond 13u aan in Cadiz. We hadden een hotel in de oude binnenstad en stonden te popelen om te stad te verkennen. Wat een aangename verrasing!

Cadiz is een geweldige stad, prachtige gebouwen en momumenten, heel schoon, goed onderhouden en fijn licht om te fotograferen. 's Avonds hebben we lekkere tapas gegeten in een leuke bar.

Op de Mercado Central: salud!

Ik was vreselijk vroeg wakker de eerste ochtend en om Bernadette - mijn slapie - niet te storen ging ik met haastig bij elkaar geraapte kleding en zonder make-up (unicum!) op zoek naar mijn eerste kopje koffie van de dag. Op de Plaza San Juan de Dios vond ik gelukkig een barretje dat al open was en stond ik tussen zo'n 20 spaanse mannen te genieten van mijn eerste koffie die dag.


Plaza de San Juan de Dios bij het krieken van de dag

Om half 10 was het tijd voor ontbijt en hebben we ons in eerste instantie verbaasd en daarna vreselijk gelachen om de kok allá 'Fawlty Towers'.  De arme man - jaja je moest zelf de keuken inlopen om je bestelling door te geven - moest alle individuele orders uitvoeren die hij natuurlijk niet opschreef en buiten dat was hij verantwoordelijk om het ontbijtbuffet constant bij te vullen.
De consternatie was groot toen een Duitse meneer het nodig vond om zijn zakken te vullen met 'gratis' Nespresso cups zodat de rest van het hotel geen koffie meer kon nemen....

Wat grappig is met zoveel dames is dat er altijd wel een winkel is die aantrekkelijk genoeg is om naar binnen te gaan. Veel winkeliers hebben peentjes gezweet als we met zijn 7-en stonden te geinen.


Charmant dat prijskaartje :)

Rond de middag begonnen we met onze stadswandeling die we uit de reisgids 'Hoe en Wat Andalusië' hadden gehaald van Anton en Sylvia, was heel leuk! Via deze link kun je de reisgids bestellen


De kathedraal


Plaza de Flores


Koepel van de kathedraal


Mercado Central


Cadiz, vroegere een belangrijke havenstad in de handel met in het bijzonder Amerika


Prachtige gebouwen

De tijd vloog om - mede door de vele terrasjes - en 's avonds hebben we lekker gegeten bij een Italiaan. 
Ook ochtend 2 was ik erg vroeg wakker en ging ik wederom naar 'mijn' barretje.
Tot onze opluchting was de kok bij het ontbijt vervangen en kregen we wel allemaal onze beloofde eitjes en toebehoren.

Nog even winkelen, rondkijken, laatste terrasje en daarna terug naar het busstation.  Deze bus was van een andere maatschappij en ging een stuk sneller. Minder stops en de tolweg in plaats van de normale snelweg.
Ik was best moe toen we aankwamen maar zeer voldaan, bedankt friendinnetjes!

De week erna was heel druk met allerlei afspraken maar inmiddels is alles weer onder controle :) (op de strijk na).  Dus konden we buiten aan de slag en zijn we gistermiddag voor het eerst een paar uurtjes op het strand geweest. Ik lijk nu net een gestreepte zebra want zoals ieder jaar moet ik toch 1x verbranden.

Vandaag is Kaat ook nog naar de trimster geweest - Dorus al een paar weken geleden - dus met zijn allen zeggen we : kom maar op met de zomer!



p.s.: vergeet ik toch bijna mijn eerste selfie!






Geen opmerkingen: