zondag, januari 11, 2009

Nieve!!

Ondanks dat er voorspellingen waren dat het wel eens kon gaan sneeuwen onder de 700meter grens kon ik dat toch moeilijk geloven.
Hier? Zuid-Spanje? Het lekker milde klimaat van Andalusië?

JAWEL HOOR!!

Gistermiddag zagen we al een sneeuwbui hangen boven de bergen richting Zafarrya en rond 20u begon het hier ook te sneeuwen. In het begin bleef de sneeuw niet liggen maar een uurtje later was alles bedekt onder een dunne laag sneeuw.
Vervelend genoeg was het tegelijktijd flink aan het onweren en bliksemen en het klonk allemaal erg dichtbij, beetje eng!

Eigenlijk zouden we gisteren naar Christel en Luc gaan om de verjaardag van Luc te vieren maar omdat Paul nog steeds niet helemaal beter is hadden we afgezegd. Wat was ik blij gisteravond dat we niet zijn gegaan....

Kaat vond het onweer erg akelig en bleef maar blaffen tegen de bliksem. Gelukkig durfden ze rond 22u toch even naar buiten. Dorus ging als een gek tekeer tegen de sneeuw, hij wist niet wat hij zag! Snel een plasje gedaan en terug naar binnen om bij de kachel te liggen!


10 januari 22u

De satelliet hield er mee op dus gingen we vroeg naar bed. Ineens viel de stroom uit - het was eigenlijk nog lang goed gegaan! - en dat bleef de hele nacht zo.

Vanmorgen was ik er al om half 6 uit, meteen kaarsjes aan en de kachel aangestoken.
De honden naar buiten en die waren door het dolle heen. Dorus liep gisteren een beetje mank maar had nu nergens last van :-), als een gek renden ze door de tuin en planten!


11 januari 06:00u





Net toen de kachel aan was sprong de electriciteit weer aan, gelukkig maar want een kopje koffie is onontbeerlijk zo vroeg op de morgen!

De verwachting is dat het rond de 15 graden wordt vandaag dus de sneeuw zal wel snel verdwijnen. Ik ben erg benieuwd of het effect zal hebben op de planten en de oogst in de omgeving want overal zijn ze ijverig olijven aan het oogsten.



We hadden het plan om deze week een keer naar de Sierra Nevada te rijden maar voorlopig hebben we genoeg Nevada in Las Aguilas...:-)


11 jan 08:00u



1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw! Mooi joh!Ging je daarom nou helemaal in Zuid Spanje wonen?

Het is wel grappig om die sneeuw in de olijfstruik te zien...

Nu weet ik ook hoe jullie kerstkaart van volgend jaar er mogelijk uit zal gaan zien, hmmmm :-D ?

Hoop dat de electriek het blijft doen en je hoeft in elk geval niet de auto te krabben om naar je werk te gaan!

Fijne zondag en wrijf het er maar weer in: "het wordt dadelijk 15 graden en dan zal het wel gaan dooien....".

Pff, je weet niet wat je mist: wij hebben hier een heuse koudegolf kunnen noteren, dat betekent drie ijsdagen op rij met een temperatuur van -10 of lager 's nachts. Heerlijk toch???

Saludos,
Monica