vrijdag, januari 09, 2009

Frío, muy frío

Allereerst feliz año nuevo, gelukkig nieuwjaar voor iedereen en dat we met zijn allen een goed, gelukkig en gezond 2009 mogen beleven!

Brrrrrr, als we de beelden zien van het weer in Nederland krijg je het automatisch koud! Leuk voor de schaatsliefhebbers enzo, maar ik ben blij dat het hier toch iets warmer is. Alhoewel, de laatste dagen is het hier ook erg fris en er zijn berichten dat de sneeuwgrens zelfs hier in Andalusië zal gaan zakken tot onder de 700 meter!! Dat kan desastreuze effecten hebben op de gewassen en planten, dus duimen dat de schade beperkt blijft.
Er ligt al sneeuw op de bergtoppen om ons heen en vanmorgen waren zelfs de autoruiten bevroren, dat hebben we hier nog nooit meegemaakt...


La Maroma 9 januari '09


Bergen richting Zafarrya 9 januari '09

Met oudjaar zijn we naar Christel en Luc gegaan, samen met Kaatje en Dorus. We hebben een geweldige avond gehad. We zijn begonnen met een borrel met heerlijke amuses gevolgd door een diner rond 22:30u.

Rond 12 uur werd het diner onderbroken en kregen we allemaal een bordje 'uvas de suerte'. Op dat bordje liggen 12 druiven en bij elke klokslag neem je dan een druif. Binnen zeer korte tijd moet je dus 12 (pitloze) druiven inslikken. Dat is nog best lastig maar als het je lukt brengt dat geluk! Die druiven worden dus niet in september geoogst en blijven heel lang aan de struik hangen, met speciale zakjes er omheen zodat ze precies aan het eind van het jaar pas rijp zijn.


Uvas de suerte

Vantevoren kregen we allemaal - de gasten waren een mengelmoes van Fransen, Engelsen, Belgen en Nederlanders - een kadootje. De dames kregen een mooie rode string en de heren een rode boxershort. Het dragen van rood ondergoed blijkt ook geluk te brengen. Leuk deze nieuwe gebruiken!




Na het diner en de rijkelijk vloeiende drank hebben we flink gedanst maar rond half 4ben ik doodop in bed gekropen. Ik was een aantal keren bij Kaatje en Dorus gaan kijken die in het gastenverblijf waren maar ze waren erg onrustig.
Paul kwam een uurtje later naar bed.

Ik was rond half 9 al wakker en heb samen met de honden een rondje over het terrein gemaakt. Alles was nog doodstil, behalve de vele honden die harstikke blij waren ons te zien! Daarna nog even terug naar het warme bed en 's middags nog heerlijk geluncht, Christel kan echt super goed koken, wauwie!
Paul was helaas een beetje 'ziekjes' en rond half 4 zijn we op ons gemak terug naar huis gereden.

We hadden via een mannetje uit Alcaucín een partij brandhout laten komen, 65 euro per m3, allemaal amandel- en olijvenhout. Het kacheltje brandt volop, heerlijk met dit weer! We hebben een groot deel gewoon op het terras gestapeld, wel makkelijk zo dichtbij en dan ligt het droog. Een ander deel hebben we vooralsnog opgeslagen bij de zwembadpomp, maar ik zie alweer een nieuw projectje aankomen dat er OOIT een echte opslag gebouwd moet worden!

Met Kaatje en Dorus gaat het goed. Dorus heeft gelukkig geen kennelhoest meer en Kaatje is ook nog eens door Mario gecontroleerd en heel gezond bevonden. Ook Mario dacht dat ze ongeveer 7 maanden is, dus we moeten nu wel goed opletten omdat ze waarschijnlijk binnenkort loops zal worden. Er wordt aangeraden pas te steriliseren nadat de hormonen één keertje goed hun best hebben kunnen doen, maar ik ben wel een beetje benauwd voor een nest podencootjes :-) gezien het feit dat de 3 Pedro's er een aantal hebben!


De mannen op de bank


Als Kaatje maar kan eten!!

Afgelopen weekend hadden we een nieuwjaarsborrel bij Hans en Marlies in Algorobbo. Ook daar werden we verwend met heerlijke hapjes en drankjes en het was erg gezellig. We hebben weer nieuwe mensen ontmoet, één stel blijkt dichtbij te wonen in Alcaucín en daar kan ik binnenkort een heleboel oleanders gaan ophalen. Zij gaan de tuin reorganiseren en ik kan nog heel wat planten gebruiken!

Helaas is Paul geveld door de griep - alhoewel het vandaag al iets beter lijkt te gaan maar het is nog vroeg he??!! - dus de medische keuring voor het rijbewijs is erbij ingeschoten, volgende week dan maar!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi P&P,

Jullie ook weer een heel mooi jaar 'daro' toegewenst!

Hier is het inderdaad een groot superHollands plaatje: ijs, rijp in de bomen, rokende schoorstenen en grootverbruik chocolademelk. Dat is het enige leuke van dit weer: ongelimiteerd warme chocolademelk, liefs met slagroom, drinken :-D.

Huh, dat wil zeggen dat er boven op de berg wellicht sneeuw geruimd kan worden, wat een mop!

Wat een aandoenlijk plaatje van die twee 'kerrels' op de bank, tis alleen jammer dat het toch het zwakke geslacht blijft he? (Beterschap Paulus!!)

Ik ga me mentaal voorbereiden op de stap naar buiten: ik moet hier in mijn straatje eerst door 10 cm sneeuw en ijs ploegen dus ik loop al de hele week op 'poephappers' rond....

Alvast een heel knus weeekend en ik hoop dat de sneeuwgrens zich terugtrekt naar boven :-).

Muscos saludos y besos,
Monica