donderdag, december 03, 2009

Turistas

Vorige week maandag waren Rob en Ibolja hier die we kennen via hun weblog (zie link links) Spaanse dromen, leuk na het mailen om eens kennis te maken en ervaringen uit te wisselen!

Dinsdagmiddag hadden we een 'uitje' met de spaanse klas want we waren uitgenodigd in de Hogar de Jubilados in Canillas de Aceituno waar vanalles was georganiseerd in het kader van de Dag van de Vrouw, dit jaar met het thema geweld en misbruik. Beide klassen hadden een gedicht geschreven en dat werd  voorgedragen, wel leuk om eens een keer te zien, alhoewel het rappe Spaans van de andere voordragers vaak net iets te snel ging! Daarna kwam een artieste die een soort modern (lang) rollenspel voordroeg en vervolgens werden we uitgenodigd voor een drankje.



In het midden onze vriend de Alcalde :)


De rest van de week nog wat geklust en geschilderd buiten en Paul heeft de muur aan de voor- en achterkant nog een keer verhoogd zodat de honden nu ECHT niet meer weg kunnen... Ook heeft hij veel tijd besteed aan het snijden van de tegels voor de bestrating, aiai allemaal die hoekjes, erg tijdrovend maar 1 kant is nu klaar, nu de kant bij de 'groentenbakken' nog.
Natuurlijk ook binnen opgeruimd, gepoetst, gewassen en gestreken want vrijdagmorgen vertrokken we naar Torrevieja, naar Ruud en Nicole!




Vrijdag eerst Kaatje naar JP en Pernilla gebracht en vervolgens Dorus naar Ton en Charlotte. Amai, wat een bagage hebben die honden :), nog meer dan wij hahahaha! Om 11 uur exact waren we op weg.

We hadden besloten de kustroute te nemen via Motril-Almeria-Murcia maar dat viel heel erg tegen. Na Calahonda is het landschap echt heel lelijk en staat het vol met kassen, op sommige plekken tot aan het strand. Ze noemen het daar ook wel de 'groententuin van Spanje', nu snappen we waarom! Voor Murcia wordt het heel woestijnachtig en vlak. Na een paar keer verkeerd gereden te hebben kwamen we rond half 5 aan in Torrevieja waar Ruud en Nicole ons opwachtten in hun voortuin.
Wat een leuk huis hebben ze daar, mooi afgewerkt en leuk ingericht. Natuurlijk heel wat anders dan wij gewend zijn in zo'n urbanisatie waar in totaal wel duizenden huizen liggen, maar wel makkelijk met alle winkels en restaurants (die nu ook nog open zijn!) bij de hand en toch maar 10 minuutjes van zee.

Nicole had een lekker soepje gemaakt en 's avonds hebben we bij een italiaan gegeten. Na een wat onrustige nacht - altijd even wennen he - zijn we zaterdag naar Murcia gegaan, een mooie historische stad. Toen we aankwamen stond net een hele groep mensen te wachten op bruiloftsgasten (denken we) maar het duurde ons wat te lang dus snel naar een terrasje bij de kathedraal. Leuk om te zien dat ze zich hier echt optutten voor een bruiloft, kunnen ze in Nederland wat van leren....





Ook zijn we in het oude Casino geweest, wat een prachtig gebouw! Helaas daar geen foto's gemaakt.



Als echte turistas moest er natuurlijk af en toe op de kaart gekeken worden en aan het eind van de middag gingen we weer richting Torrevieja.

Een buurkat kwam iedere ochtend gezellig bij ons zitten in het ochtendzonnetje en nadat Nicole hem een bakje melk gaf was hij helemaal niet meer weg te slaan bij Casa Girasol!



Zondag regende het jammer genoeg en zijn we lekker thuis gebleven met de tv, een (puzzel) boek en een glaasje wijn en 's avonds zijn we richting de jachthaven gereden. Er was net een voetbalwedstrijd op en er zaten in een beachclub allemaal Engelse supporters van Arsenal gespannen te kijken. Het was een ontzettende leuke tent en ondanks de regen toch nog mooie foto's gemaakt.



Na een korte stop bij het MASA hotel kwamen we bij een restaurant aan dat is gebouwd in de vorm van een piratenschip, erg grappig. We hadden allemaal een Chateaubriand besteld, heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! Kwam goed uit want ons voorgerecht bestaande uit viswangetjes - ja je moet alles eens proberen he? - was minder lekker.



Maandag hebben we nog een beetje gewinkeld - je kunt natuurlijk alleen maar beits kopen in Torrevieja hahaha - en geluncht bij het strand.





Al heel snel was het dinsdagmorgen en zat onze mini-vakantie er weer op! Rond 10 uur waren we op weg, deze keer de route richting Granada en die was echt prachtig, mede door de sneeuw op de Sierra Nevada. Op een gegeven moment zaten we op ongeveer 1150 meter hoogte en daar was het rond het vriespunt.




Vervolgens Dorus eerst opgehaald bij zijn pleegouders waar we ook begroet werden door Punta, de andere logeerhond die er net was. Ik weet niet wie blijer was, Dorus of wij, ik denk wij :)! Je zag dat hij helemaal op zijn gemak was en volgens mij is hij heerlijk verwend door Ton en Charlotte! Na een bakkie Kaat opgehaald bij Pernilla en JP. Kaat was ontzettend blij dat ze Dorus weer zag en sprong zonder pardon zo in de auto om Dorus te zoenen! Even snel bijgekletst en toen toch erg vermoeid richting huis waar Karel ons al luid mauwend stond op te wachten.





Nicole en Ruud, nogmaals bedankt voor de gezelligheid en gastvrijheid. Ton, Charlotte, Punta, JP, Pernilla en Gismo, bedankt voor de goede zorgen voor Katemetaat en Dorussie!




en casita y con candela, todo el año es primavera,  en casa 
ajena, el alma en pena; en casa propia, el alma en gloria,  
grande o chica, pobre o rica, casa mía 

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk stukje en mooie foto's.
Jullie ook bedankt voor de leuke dagen, de mooie kado's en het heerlijke etentje
R&N xx

Anoniem zei

Stelletje toeristen :-). Die pose met de kaart herken ik hoor! De weg vanuit Malaga naar Almeria is inderdaad dodelijk saai met al die kassen, ik kreeg haast een naargeestig gevoel toen ik daar twee weken geleden reed.

Het leest en kijkt als een paar heerlijke dagen genieten in eigen land.

Saludos y besos,
Monica

defneyleyasamak zei

I am happy to hear that you had nice time dear...

Anoniem zei

Hoi P&P,

Hele fijne feestdagen en een zonnig en gezond 2010 toegewenst!

Saludos y besos,
Monica