donderdag, december 31, 2009

Heel natte Kerst!

Een natte kerst is het zeker geworden, jeetje wat hebben we een enorme regen gehad. Zoals te verwachten heeft daardoor de weg flinke schade opgelopen, zijn er veel modder/steen verschuivingen geweest. Gelukkig heeft bij ons de muur achter het huis goed zijn werk gedaan en was er maar een klein beetje modder daar op de bestrating gekomen. Wel zijn er bij het zwembad een aantal grote rotsblokken omlaag gevallen, tegengehouden door de muur maar daar zit nu wel een flinke barst in. Aan de voorkant stroomde op een gegeven moment wel de modder op de bestrating door het hekje maar Paul heeft snel een nieuw geultje gegraven en nu lijkt dat ook weer opgelost te zijn! In de omgeving waren er ineens 5 watervallen!






Dus we zijn lekker binnen gebleven met de kerstdagen en ook het etentje met Ton en Charlotte maar weer uitgesteld. Het probleem was wel op een gegeven moment dat we geen sigaren meer hadden en dat is natuurlijk erggggggggg lastig voor zo'n verslaafde rokers dus Paul is gewapend met paraplu en Dorus naar Alcaucín gelopen! Ton was al naar de tabacco gereden en zou Paul dat een stukje tegemoet rijden maar aangekomen bij het winkeltje bleek het dicht te zijn......... Toen Paul en Ton elkaar tegenkwamen was Dorus helemaal gek van blijdschap dat hij Ton weer zag!

Ton ging onverrichter zake weer naar huis (dank je wel nog Ton, superlief aanbod!) en Paul is even de plaatstelijke kroegen binnengelopen omdat hij wel de auto van onze sigarendame zag staan. Bij kroeg nummer 3 was het raak :) en ging de sigarendame met hem mee naar de winkel om de felbegeerde sigaren te overhandigen, daarbij aangevend dat we haar altijd mogen bellen als de winkel dicht zou zijn!  Het heeft zo'n twee jaar geduurd voordat we haar konden overtuigen dat we echt elke week die sigaren nodig hebben en op een af en toe mislukte inkoop na zijn we dan eindelijk opgenomen in haar kringetje van vaste klanten :).

Onderweg heeft Paul een hele fotoreportage gemaakt van de status van de weg en het watermanagement (oftewel het ontbreken daarvan) van de Spanjaarden. Deze foto's met tekst en uitleg staan op een aparte site maar aangezien daar ook wat commentaar op staat op een bekende aannemer (rara) ga ik hem maar niet publiekelijk zetten, geinteresseerden kunnen altijd even mailen voor de link!





Dorus staat erop dat als hij nat binnenkomt dat we een handdoek pakken en hem goed afdrogen. Dat ritueel herhaalt zich soms 10x op een dag...... Kaat gaat als een gek over de bank racen en schuurt zich over de grond.  Normaal moeten ze niks van dekentjes hebben maar als ze koud en nat zijn:






Zondag was het ineens prachtig weer met volop zon en we hebben zelfs rond 5 uur nog buiten een wijntje gedronken!
Ook al had ik voldoende voedsel voor een weeshuis ingeslagen, dinsdag wilden we toch even eruit en dat combineren met boodschappen doen. Paul was bij Eroski en ik was even naar Dunnes gegaan om te kijken of ze nog lampjes hadden voor in de kerstboom. Toevallig botste ik bijna tegen Charlotte op en besloten we omdat het zo'n heerlijk weer was om samen even koffie te gaan drinken aan het strand. Miguel was de enige tent die open was en het hele terras zat vol. Ik zat behoorlijk te puffen in mijn warme winterkleding want ongemerkt was het wel 20 graden!! Daarna zijn we gezellig met zijn vieren naar Rubio in Velez gereden waar we een menu del dia hebben genuttigd.



28 dec, prachtige zonsopkomst

Vanavond zijn we ook bij Ton en Charlotte uitgenodigd om oudjaar te gaan vieren onder het genot van oliebollen, hmmmmmmmmm dat is lang geleden.
Uiteraard staan de uvas de suerte klaar, het rode ondergoed dat we vorig jaar hebben gekregen ook en ik las vanmorgen dat als je geld in je schoenen doet dat het je 'fortuin' in het nieuwe jaar ook ten goede zal komen! Dat moet toch een fantastisch 2010 worden nietwaar :)???

We wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een heel goed, gezond en gelukkig 2010, feliz año nuevo!




Geen opmerkingen: