zaterdag, augustus 21, 2010

El pastor y su rebaño






Vanmorgen waren Kaatje en Dorus helemaal door het dolle heen. Wij natuurlijk meteen kijken en daar was de herder met zijn kudde schapen en enkele geiten.
Paul maakte een warm welkom gebaar - volgens hem  :)- om de kudde bij ons te laten grazen en zo gezegd, zo gedaan.

Ik maakte boven op het terras de eerste foto's maar besloot ook de heuvel af te dalen om de kudde en de herder van dichtbij te fotograferen. Ik had een lekker koud flesje Belgisch bier voor hem meegenomen en dat kon hij wel waarderen en werd onmiddellijk opengemaakt. Een tweede flesje weigerde hij omdat het nog zo vroeg was, alhoewel het toch al half 10 was!

Na wat gezellig gekeuvel over de omgeving, de schapen - nee ze doen niks met de wol, die wordt wel afgeschoren maar onmiddellijk weggegooid, het vlees en het nageslacht is het belangrijkste, de geiten zijn er voor de melk - zijn honden en het feit dat er wel heel erg veel piques (daarmee bedoelde hij de distels, die volgens mij cardo genoemd worden maar alles wat prikt is eigenlijk makkelijker) op ons gebied staan trok hij weer een stukje verder. Hij houdt de kudde bij elkaar door er stenen naar te gooien als ze dreigen af te dwalen of de perros pastor er op af te sturen en toen we later naar het dorp reden zagen we hem heerlijk in de schaduw onder een boom zitten, waarschijnlijk was hij een Leffe-geinspireerd-dutje aan het doen.















Aanvulling: vandaag, zondag, was de herder er weer. Volgens mij verwachtte hij het flesje Leffe al :)
Weer foto's genomen en de schapen en geiten stoorden zich totaal niet aan mijn aanwezigheid.














1 opmerking:

Anoniem zei

Gratis geitepoep ha ha
Henny en Inge.