zondag, september 26, 2010

Teleurgesteld


Donderdag was ik er helemaal klaar voor! Alles gewassen, gestreken, gepoetst en grotendeels ingepakt. Paul nog even snel de auto gewassen en rond 19u reed hij naar het vliegveld om Marian en Josien op te halen. Ik was thuisgebleven om iets lekkers voor het avondeten te maken.

Paul was nog geen 10 minuten weg en toen ging de telefoon. Marian belde vanuit Dusseldorf Weeze dat de vlucht niet doorging vanwege de staking van de verkeersleiders in Frankrijk. Jeetje, dat was schrikken. Marian en Josien hadden al uren in het vliegtuig gezeten voordat ze deze informatie ontvingen en zijn dus maar weer naar huis gereden.
Paul had ook nog de mobiel niet meegenomen dus ik kon hem niet bellen, maar een 45 minuten later hing hij zelf aan de telefoon met de mededeling dat de vlucht CANCELLADO was.......

Toen iedereen weer thuis was hebben we nog druk overleg gehad of er nog een mogelijkheid was om bijvoorbeeld de dag erna te vliegen maar helaas konden we geen oplossing vinden ivm de dure prijzen van de tickets en veel later vertrekken/teruggaan was geen optie ivm vakantiedagen etc voor iedereen.
Natuurlijk ook pap meteen even gebeld en beloofd dat we hem op de hoogte zouden houden van de ontwikkelingen.

Rond half 12 kwam Paul met het voorstel om dan gewoon met de auto naar Nederland te gaan, honden erin en wegwezen. Tja daar viel wat voor te zeggen dus snel met Chris en Tineke nog geregeld dat zij voor Karel en Harrie zouden zorgen, de auto volgegooid, snel nog wat spulletjes uit de koelkast ed weggegooid en rond half 1 waren we op pad. Echter, we waren nog niet bij de pas van Zafarraya en de twijfel sloeg met name bij mij heel erg toe of dat wel zo'n goed idee was.
Behalve dat gevoel ging het ook niet goed met Kaatje in de auto. Ze werd helemaal panisch, hijgen, hele hoge hartslag en ze wilde maar niet gaan liggen. Ik zag het al voor me nog 22 uur met haar zo in de auto en dan moet je ook nog een keer terug he?

De weg naar Granada binnendoor is ook niet de fijnste weg om te rijden 's nachts en zeker niet als je moe bent dus ook Paul zakte de moed in de schoenen... vlak voor Granada hebben we besloten ons maar weer om te draaien.
We moesten wel even lachen met Dorus want die zat lekker achter uit het raampje te kijken - Kaatje had zich inmiddels op mijn schoot gewurmd - en ineens midden in de nacht keihard begon te blaffen op de snelweg. Paul schrok zich rot met dat geblaf recht in zijn oor maar wat bleek; boven op een heuvel stond zo'n groot ijzeren bord met een stier en daar moest op geblaft worden natuurlijk :)

Om half 4 waren we weer thuis en zijn we doodop naar bed gegaan. We hebben de dag erna nog gekeken naar allerlei oplossingen maar we konden ons nergens echt goed in vinden en hebben helaas moeten besluiten om daarom die avond zelf ook maar niet naar Nederland te vliegen.
Teleurstelling alom natuurlijk, niet alleen voor ons maar ook voor onze familie en vrienden en nu zouden we ook nog het feest van Ruud missen, je kunt begrijpen dat ons humeur niet echt al te best was......

Enfin, we zijn nu 2 dagen verder en alhoewel het vreselijk jammer blijft gaan we gewoon nieuwe tickets boeken. Nooit of te never meer met Ryanair want die zijn toch wel erg snel met vluchten cancellen, Transavia had die donderdag wel nog gevlogen, weliswaar met ruim 3 uur vertraging maar dat is altijd beter dan helemaal niet natuurlijk! Bovendien houdt Paul niet zo van blauw en geel.....

Mam vliegt woensdag naar Malaga en laat nu uitgerekend die dag hier een algemene staking worden uitgeroepen. Ik heb geen idee of dit impact zal hebben, in ieder geval natuurlijk wel voor Ryanair want daar kan je die dag geen koffers inchecken, volgens mij komt dit Ryanair wel goed uit...


Wednesday 29 Sept-All Flights to/from Spain  - Hand Baggage Only

Ryanair have been advised of strike action by the biggest transport unions in Spain on Wednesday 29th September 2010.  Ryanair plans to operate all flights on that day, but as the action will impact our third party baggage handling services, we will be unable to accept checked baggage on all flights to/from Spain (including Balearic & Canary Islands)on Wednesday 29th September 2010.
Passengers booked on a flight to/from Spain (including Balearic & Canary Islands) on the 29th September who choose to travel with cabin baggage ONLY MUST go to the Ryanair check-in desk to receive a NEW boarding pass (free of charge) on arrival at the airport
Passengers who have paid for checked baggage who are now travelling on the 29th September with cabin baggage ONLY, can apply for a refund of the bag fee paid by clicking on the link below. 



p.s.: tuinblog ook weer bijgewerkt door een teveel aan tijd: http://www.viverospapacados.blogspot.com/

2 opmerkingen:

Edwin y Cornelia zei

Drie uur vertraging? Was het maar waar! Mijn moeder (77) had om 17 uur van Alicante naar Rotterdam moeten vliegen. Twee uur vertraging, stond er op de borden. Het tijdstip veranderde steeds, Transavia gaf geen informatie: kortom: veel stress bij de (meest bejaarde) passagiers. Uiteindelijk vloog ze rond half drie ´s nachts, dus naar Schiphol, bus naar Rdam, te weinig taxis, 7.00 uur thuis. Hadden ze maar gecanceld! Achteraf hadden we haar meteen mee terug naar huis moeten nemen en een ander ticket kopen voor een paar dagen later. Had veel stress en vermoeidheid gescheeld. Groetjes, Cokky.

Mar zei

Ha Patries en Paul,

Ja, inderdaad, teleurstelling!Het is mooi weer hier, maar vast niet zo lekker als bij jullie. En we vermaken ons prima, maar het is toch een heel andere vakantie dan we gedacht hadden.

Groeten, tot gauw, Marian en Josien