zondag, juli 07, 2013

Voorjaar 2013

Wat waren we in maart blij dat we beton op de weg hadden. Volgens de statistieken de natste maand maart in 60 jaar, we hebben het geweten. Maar zonder problemen de weg kunnen gebruiken, hadden we dat maar veel eerder gedaan!

verzopen kat?


Vanwege het natte voorjaar explodeert de tuin letterlijk en zitten we meestal binnen te kijken hoe de tuin zich in razend snel tempo ontwikkelt.



Het blijft druk met de begeleiding van de afbouw. Praktisch iedere dag is er wel weer een vraag of een probleempje waardoor je even moet gaan kijken. De deadline nadert en sommige dagen lopen er zoveel mensen tegelijk in het huis, die elkaar uiteraard allemaal in de weg zitten.  Op wat kleine akkefietjes na verloopt het echter redelijk voorspoedig.

Onze nieuwe Anton Dijkgraaf



In april zijn we weer even pleegouders van Molly (links) en Mandy. Wat een poepies he! Ook zij zijn samen met een zusje gevonden in een vuilnisbak in Puente. Zusje ging naar een andere pleegmama en wij zorgen  voor deze twee.  Weer wennen twee van die kleintjes, je breekt je nek soms over ze en ze zetten het hele huis op zijn kop. Normaliter zorgt Kaatje ook voor pups maar deze keer laat ze een beetje verstek gaan. Dorus vindt het zoals gewoonlijk bijzonder oninteressant en hinderlijk.

Na een week wordt Mandy - nu Basu genaamd - geadopteerd door Suzy en Guy die in Alcaucín wonen. De zaterdag erna hadden we een bridge drive en had ik Molly meegenomen. Iedereen op het terras heeft haar op schoot gehad en geknuffeld.  We hadden als grapje gezegd dat de winnaar van de bridge-drive Molly als prijs mee mocht nemen.  De verbazing was dan ook groot dat de winnaar Ludo samen met zijn vrouw Jacqueline besloot om Molly te adopteren!!  Molly heet inmiddels Puck en woont nu in Arenas.

Boy op speeldate met Mandy/Basu




Begin april gingen de temperatuur eindelijk iets omhoog en kon Dorus naar de trimster. Omdat zijn vaste trimster alleen nog op zaterdag werkte besloten we om gebruik te maken van de nieuwe Spaanse trimster in de praktijk van dierenarts Mario.
Wat een vergissing..........Dorus is meer dan een week echt ziek geweest en in totaal ben ik 2x met hem naar Mario geweest omdat ik me niet kon voorstellen dat er niets met hem aan de hand was. Toch bleek alles waarschijnlijk een reactie op de stress van het trimmen zijn geweest, arme jongen.


Kaatje geniet van de zon

foto@Anton

12 april hadden we de eerste workshop fotografie onder leiding van Anton Dijkgraaf met een kleine groep. Wat een topdag en wat heb ik veel geleerd. We waren in het prachtige Alhama de Granada en het thema was landschapsfotografie.  Na het fotograferen een heerlijke lunch op een prachtig terras en daarna het bespreken van de foto's. Dat is nog knap lastig als je meer dan 150 foto's gemaakt hebt om dan binnen een paar minuten je beste 10 foto's uit te zoeken en die te presenteren aan de rest van de groep. Gelukkig waren er een aantal heel goed gelukt.  Nogmaals bedankt Anton en natuurlijk ook Sylvia.








Inmiddels half april en warm wil het maar niet worden. Regelmatig zitten we in of boven de wolken, wat prachtige plaatjes oplevert.






3 mei is de tweede fotoworkshop in Nerja met als thema Travel en Lifestyle. Wederom een heerlijke dag. Jammer dat het wat bewolkt was maar gelukkig toch veel mooie foto's kunnen maken. Dit soort fotografie ligt me ook iets beter dan landschapsfotografie, ik hou toch meer van detailfoto's dan van overzichtsfoto's.









Begin mei is wederom harstikke druk en mijn agenda is overvol, hoezo rustig wonen in Spanje? In de volgende blog het vervolg..


Geen opmerkingen: