dinsdag, juni 19, 2007

Bezoek van Nicole & Ruud

Afgelopen vrijdag hebben we Frank en Betty bezocht in Alhaurin el Grande, en het was erg gezellig - en lekker!
Het was leuk om een Bed&Breakfast te zien, en Casa Don Carlos heeft een prachtig aangelegde tuin en terras, en daar hebben we natuurlijk weer wat ideeen opgedaan!
We duimen voor Frank en Betty dat ze hopelijk snel bericht krijgen dat alles doorgaat met de bouwgrond in Alora, waar zij dus een B&B willen beginnen, succes!!!
Het is een erg mooie omgeving rond Alhaurin, het lijkt qua heuvels natuurlijk wel op hier, maar alles is veel mooier afgewerkt en aangeplant als je door de diverse stadjes heen rijdt, erg leuk en een aanrader voor toekomstige toeristen.

Paul had zaterdag op aanraden van Antonio de bestrating ingevoegd gewoon met zand, en het zag er meteen een stuk mooier uit. Antonio complimenteerde Paul nog met onze arbeid, dus dat was wel leuk!

Nicole en Ruud zijn zondagochtend aangekomen. Het zonnetje scheen al heerlijk om 10 uur 's ochtends!
We hebben zondag rustig aangedaan, en 's middags bij de poel gelegen.
's Avonds had ik gekookt, en we hadden voor het eerst de BBQ aangestoken, dat was geen onverdeeld succes, zeker niet toen de wind draaide en we de hele walm over ons heen kregen! Volgende keer gebruik ik gewoon weer de grilpan, dat lukt altijd!
Ik ben weer heerlijk verwend met een Spa-pakket (badkamer) en Paul kan smullen van drop en extra belegen kaas. Ook mijn wensenlijstje bestaande uit mixen voor nasi, zakjes Aromat en natuurlijk boemboes had Nicole voor me meegebracht!
Nicole had zelfs iets teveel kilo's bagage, en dat kwam door de enorme stapel glossy's voor mij, superdeluxe!


Gisterochtend zagen we een soort tractor met rupsbanden achteruit de heuvel omhoog komen en Paul zag meteen de mogelijkheden dat de goede man misschien met zijn machtige machine ons ook kon helpen om het vele onkruid op de heuvel (met name rond de olijfbomen, want die werden gewoon overwoekerd door met name distels. We hebben er nog steeds belang bij dat het goed gaat met de olijfbomen, want we hebben een hoge borg aan de gemeente betaald in het kader van herbebossing, en die borg krijgen we alleen terug - ooit - als ze zien dat we goed voor de bomen zorgen) te verwijderen.
Ik probeerde op mijn slippertjes de heuvel af te dalen om die man te pakken te krijgen, maar hij was natuurlijk sneller. Maar boven op de weg konden we hem staande houden en vroegen we hem om ook bij ons wat te doen. Hij vond het best, en het kon meteen 's middags al, en nu ziet het er weer netjes uit. Natuurlijk heeft hij niet alles weg kunnen halen, zeker niet op de steile stukken, maar toch!
Omdat we het plan hadden om direct weg te gaan, vroeg ik de man hoe we het zouden regelen met betalen, en aangezien hij een stamgast is van Cocina de Carlos, een cafe/restaurant in Alcaucin, moesten we daar maar een keer naartoe gaan en dan konden we afrekenen! Dat is denk ik de Spaanse manier van pinnen :-)

Na deze zware onderhandelingen al op de vroege zondagochtend :-) zijn we naar Ronda vertrokken. We hadden de route binnendoor genomen, via Cartama, Coin en el Burgo.
Het was toch een langere rit dan we gedacht hadden, maar we zijn gestopt in Alozaina, daar een paar tapas gegeten en Nicole heeft kennis gemaakt met de Tinto de Verano!
Op een gegeven moment zaten we op 1100 meter hoogte (ongeveer) en daar zag je allerlei berggeiten en steenbokken. Deze foto is vanuit de auto genomen:




Rond half drie waren we eindelijk in Ronda, en het is een leuk stadje.



Plaza Duquesa de Parcent



Ronda staat bekend om zijn mooie (stieren) arena 'Plaza de Toros', maar die was helaas niet open voor publiek.
Maar de brug over de kloof is schitterend.



Puento Nuevo uit 1793



Ruud en Nicole (in sepia genomen)

Er zijn veel leuke winkeltjes in Ronda, met ook mooie spullen behalve de gebruikelijke toeristenrommel, dus Nicole heeft een paar hele mooie aankopen gedaan!

Terug hebben we de grote weg naar Marbella genomen, en we hebben ons daar vergaapt aan de enorme huizen die daar staan, ongelofelijk! Je ziet meteen waar het echte geld in Spanje zit!
Vrij laat kwamen we aan bij Meson Sara, waar we lekker gegeten hebben.

Het plan is om strakjes naar Torre del Mar te gaan, en morgen gaan naar Malaga en vervolgens naar het toeristische Torremolinos. Omdat ik af en toe snak naar een heerlijk frietje met een frikandelletje of een kaassoufle, gaan we 'dineren' bij Friet van Piet :-) in Torremolinos.

Het weer is de laatste tijd onverminderd warm, af en toe bewolkt en het is nu 's avonds ook een aangenaam temperatuurtje om buiten te zitten, heerlijk, we genieten volop!

Dus veel zonnige groetjes van ons allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag allemaal,

Wat klinkt dit, als je het zo opsomt, als afzien zeg :-D!!! Veel plezier en nog meer mooi weer; hier in NL is het vandaag ook lekker, maar er zijn helaas alweer fikse buien voor ons in het zuiden voor einde van de dag/nacht voorspeld. Euh...zou iemand het kunnen opbrengen ook voor mij een tinto te drinken, dan voel ik me ook weer een beetje in Spanje....

Muchos besos,
Monica

Patries zei

Dat komt helemaal goed Monica met die Tinto's :-) Ik zal morgen speciaal op jou proosten!