dinsdag, juni 26, 2007

Cálido!

Vorige week woensdag hebben we samen met Ruud en Nicole Malaga bezocht, en vervolgens Torremolinos.
Malaga is een hele mooie stad, en we hebben de kathedraal (de spanjaarden noemen hem 'de kleine eenarmige') bezocht en Ruud en Nicole waren zo dapper om het Alcazaba te beklimmen, maar ze hebben de vuurtoren Gibralforo net niet gehaald :-)
Torremolinos is vreselijk druk en toeristisch, maar op een vreemde manier ook wel leuk.
's Avonds hebben we daar heerlijk gesmuld van het beloofde frietje, frikandel speciaal en kroket, dus het was een heel culinair verjaardagsmaal!
Paul was helemaal in zijn sas want het cafetaria heet "Mokum". Het was echt mega lekker, dus pas maar op toekomstige gasten, iedereen moet nu verplicht mee naar Torremolinos :-))))



foto@Nicole



De 5 dagen zijn omgevlogen en donderdagochtend zaten we al heel vroeg in de auto, en waren keurig op tijd op het vliegveld. Daarna natuurlijk een rondje bouwmarkt gedaan en met name een heleboel meters slang gekocht om de olijfbomen onder op de heuvel binnenkort van beregening te voorzien nu het zo mooi onkruidvrij is gemaakt.
Gisteren zijn we even naar Alcaucín gereden om Manolo (de man met de tractor met rupsbanden) te betalen. Hij bleek net weg te zijn bij Cocina de Carlos, maar had een keurige rekening op een servetje voor ons geschreven, die we via Carlos betaald hebben!

Vrijdag hebben we de Hartleys uit de brand geholpen door hun huis en zwembad schoon te maken. De zwembadman is Bill recent overleden en zijn vrouw Heather die schoonmaakte heeft geen rijbewijs, en is er nu dus acuut mee gestopt, dus de Hartleys waren even in paniek, en als aardige buur help je dan natuurlijk!

Zaterdagavond zijn Caroline en Rudi op bezoek geweest, en het was erg gezellig!
Rudi en Caro zijn net een eigen bedrijf begonnen 'Regulclima', voor het installeren van airco's en verwarmingssystemen, dus als iemand nog een goed adresje zoekt hier in de buurt? Website is in progress door de beroemde webmaster :-)

Zondag hebben we het pad van het terras naar de schuur gelegd, op een klein stukje na want daar gaan we keien die we op het strand vinden leggen ter onderbreking, maar we hebben er nog niet genoeg.



Het deel dat roder is is nog niet ingevoegd.
En ja die heel bruine man op de achtergrond is Pablo :-)

Het is al weken onveranderd warm, alhoewel het morgen zou 'afkoelen' naar 26-27 graden, dus dat is mooi om te werken! Cálido dus!
Sommige planten doen het inmiddels uitstekend, en sommige hebben helaas het loodje gelegd.









Dus we hebben nu de airco toch al eens gebruikt om het 's avonds even te laten koelen voordat we gaan slapen. Als we een dag klussen beginnen we nu vroeger, maar vanaf een uur of 12 is het echt te warm om met beton of verf te werken, dus het zal nog heeeeeeeeel lang duren voordat alles af is denk ik!

We zien dat het in Nederland wel herfst lijkt op dit moment, we zullen wat zon en warmte die kant uitsturen!

Verder hebben we vandaag (bijna) alle autodealers in Velez Malaga bezocht (diepe diepe zucht van mij :-), nu snap ik wat die mannen meemaken als ze met ons gaan winkelen haha ) om ons toch nog eens te orienteren op de aanschaf van een Spaanse auto. Het importeren van onze auto blijkt toch erg duur te zijn, en we willen proberen onze Megane toch in Nederland te verkopen. Dus als iemand een leuke betaalbare auto wil met buitenlandervaring :-)??

Muchos Cariños
Paul y Patrica

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Helaas heb ik net een autootje gekocht, anders was ik miss wel geïnteresseerd geweest!
Super leuk die verhalen, geniet er nog steeds van. Ben gister nog even bij de USI's binnen gelopen en Maddy zelfs nog gezien. Was weer leuk als altijd. Mail zit er nog steeds aan te komen, kom er alleen niet zo vaak aan toe de laatste tijd. Maar als ik morgen slaag voor mijn examen komt daar ook wel weer verandering in, en kan ik eindelijk weer eens lekker lang mailen!
Nu back to work, en idd... het lijkt wel hersft hier... niet zo leuk.
Dikke kus El

Patries zei

Succes morgen, ik duim!

Anoniem zei

Heppie hem al marktplaats gezet. Is leuk joh. Vraag je een goed prijsje en zeg je dat ze hem zelf moeten komen halen.

Anoniem zei

hoi Paul, ziet er leuk uit, hoor. Jammer van die dooie plantjes..Groetjes Pinka