zondag, juni 10, 2007

Nog 4000 stenen te gaan

Agnieszka en Lukasz kwamen dinsdagavond rond half 9. Nadat ik ze had opgehaald in Alcaucin en we lekker een wijntje aan het drinken waren, vertelden ze dat ze het plan hadden om de dag erna naar Alhama (weet je nog Monique?) te gaan en donderdag naar Granada. Nadat we ze verteld hadden dat het jammer zou zijn een hele dag in Alhama te plannen want zoveel is er niet te zien, bood Paul aan dat ze nog een dagje zouden blijven en dan meteen even Malaga zouden bekijken.
Zo gezegd, zo gedaan.
Wij gingen woensdagochtend naar de NL club, het was erg gezellig. Daar hebben we afgesproken dat we een keertje op bezoek gaan bij Paul en Henk, die sinds februari in Rincon de la Victoria wonen, 15 kilometer na Malaga aan de kust.
Woensdagavond hebben Aga en Lukasz voor ons gekookt, en heb ik weer een lekker recept erbij! Helaas ben ik vergeten een foto van ze te maken, niestety!

Paul had maandag nieuw materiaal - nog meer zand voor het huis - besteld bij de gebroeders Carrero en dat zou dinsdag geleverd worden. Dus donderdag rond een uur of 5 werd het eindelijk geleverd :-)!

Vrijdag zijn we met de bestrating begonnen. We zijn aan de achterzijde van het zwembad begonnen, en dat is maar goed ook want we zijn niet echt tevreden over het resultaat. We hadden de stenen in de lengterichting gelegd, en het was niet echt recht te noemen, maar goed dat je die plek niet meteen ziet :-)
Dus gisteren allerlei opties uitgeprobeerd, en nu liggen ze dan toch in verband.
Gisteren een klein stukje gedaan, en vandaag weer.

Het is behoorlijk warm op dit moment, dus de cement droogt erg snel. Bovendien worden we lastig gevallen door hordes wespen die op het water afkomen dat we op de fundering spuiten, niet echt fijn. Candaag een hele doos wierookstokjes gebruikt om de beestjes op afstand te houden en dat lijkt te helpen.
We kunnen natuurlijk niet 's ochtend om 7 uur de betonmolen al laten draaien en zijn we vanwege de warmte gedwongen om het te beperken tot een paar uurtjes per dag.



Het begin is er.........


Over insecten gesproken, de mieren hebben de weg naar ons huis ontdekt, beter gezegd naar de etensbak van Karel. Het antieke mierenpoeder van het Kruidvat helpt niet echt meer :-) dus na wat experimenteren gooien we nu een hoop chloor waar de mieren binnenkomen en vooralsnog blijven ze lekker buiten.

Karel heeft echt zijn draai gevonden, en trakteert ons iedere dag op minimaal 1 gekko. Ook is hij in rap tempo nog meer haren aan het verliezen, en ligt hij overdag meestal lekker binnen of buiten in de schaduw tegen de keukenmuur.



Hij kan intelligenter kijken als hij wil :-)


Straks zaten we op het terras en zagen we dat aan de overkant een enorme brand woedde, en daar hebben we wat foto's van gemaakt, het ziet er spectaculair uit en is gelukkig ver weg! Zelfs blushelicopters werden ingezet, dus het moet nogal een grote brand zijn geweest.





Wat betreft de emigratie nog niks opgeschoten, want ik had ons verzekeringskantoor in Competa gevraagd of we geen zaken konden doen met het kantoor in Torre del Mar. Dat kan dus blijkbaar wel, alleen reageren ze daar niet op mijn mails.... Morgenochtend maar meteen eens bellen, zucht!

Ter afsluiting wil ik graag opa nog feliciteren, die vandaag de respectabele leeftijd van 96 jaar heeft bereikt, hiep hiep hoera!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog een weekje en dan kan Ruud helpen met die stenen..... kijk ik vanuit het luchtbed toe :-)

Patries zei

Goede deal :-)

Anoniem zei

Aha, redding is nabij Patries, kun je samen met Nicole gaan kijken hoe die twee leuke bouwvakkers steeds breder in de schouders worden. R&N: heel veel plezier en een fijn verblijf: dat gaat lukken, want ik kan het weten!!!!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Dank je !! We hebben er in ieder geval veel zin in !

groetjes, Nicole

Aga zei

The path around the swimming pool starts looking real great!!! It is som much easier to imagine the changes now, after seeing how you live.

btw. I promise to send you the pic of the dish - Lukasz is going to demand it sooner or later anywayz:)
Aga