maandag, juni 04, 2007

De emigratie gaat langzaam van start!

Afgelopen maandag hebben Paul en pap nog meer beton gestort en voila, de twee paden aan de voorzijde (de fundering) liggen er!



Toos en ik hebben vanalles en nogwat in huis gepoetst, dus we hebben weer een schoon casa!

Dinsdag zijn we in Torre del Mar gaan lunchen voordat we pap en Toos naar het vliegveld brachten. Na het afscheid zijn we naar Leroy Merlin gereden, en een echte stuctroffel en spaan gekocht op advies van pap, dus dat belooft wat!

Vervolgens naar de Renault garage gereden in Velez Malaga waar we naar een nieuwe Renault Megane gekeken hebben. Maar al snel concludeerden we dat een nieuwe auto kopen en die waarschijnlijk al snel beschadigen door de weg hiernaartoe een beetje onzin is, dus we houden gewoon deze auto en rijden er hopelijk nog een paar jaartjes mee.

Dus zijn we woensdagmiddag naar een kleine lokale garage geweest in Puente Don Manuel en hebben we de auto na laten kijken en nieuwe banden erop laten leggen. De auto was prima in orde, maar de remvoering moet wel nog vervangen worden, en dat gebeurt deze week.

Binnenkort moeten we onze auto formeel laten keuren bij het ITV, het keuringsbewijs hebben we nodig om de auto uit te voeren uit Nederland (omdat de auto al hier is) en vervolgens om de auto hier te laten registreren en spaanse kentekenplaten aan te vragen.

Donderdag heb ik besteed aan het uitzoeken van het papierwerk, het nakijken van de nederlandse verzekeringspolissen en het opvragen van offertes voor de verzekeringen die hier nog nodig zijn want deze maand zullen we officieel emigreren naar Spanje!

De volgorde waarin je het papierwerk hier regelt nadat je je hebt uitgeschreven uit Nederland luistert nogal nauw, en het gros moet gebeuren binnen 30 dagen na uitschrijving, omdat je anders belasting betaalt over bijvoorbeeld het invoeren van de auto. Doen we dat binnen 30 dagen dan is de auto gewoon een onderdeel van de inboedel. Ik ben benieuwd hoe de spaanse efficiency (ik geloof niet dat dat woord uberhaupt voorkomt in een spaans woordenboek :-) ) hiermee omgaat......

Paul heeft een aantal dagen gewerkt aan de website van Rescue Dogs, dat was wel nodig! RDE heeft besloten om ook katten uit Spanje te gaan redden, en die staan nu ook op de RDE website.

Gisteren heb ik mijn superdeluxe zwembad stoel (verjaardagskadootje van Paul 2 jaar geleden) ingewijd in het zwembad, en Paul moest natuurlijk ook even proberen, in combinatie met zijn nieuwe duikbril :-)



Deze week nog zand en cement bestellen, zodat we verder kunnen in de tuin. Verder staat het bezoek van Aga en Lukasz (Aga is een oud-studente, ze maken momenteel een rondreis door Andalusie), de maandelijkse bijeenkomst van de Nederlandse Club, een tweede bezoek aan de garage en de emigratie op de agenda.
Bovendien wil ik ook echt graag een keertje naar de markt in Velez, en daar eens even kijken voor nieuwe kussens voor de terrasstoelen, want tot nu toe hebben we nergens iets leuks gezien.
Jaja, het leven van pensionados is druk :-)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, ha, ik zou toch bijna medelijden krijgen...het leven kan zwaar zijn voor emigranten in Spanje, vooral in dat zwembad is werkelijk afzien :-)! Bijdeweg: wat te denken van een 4x4?

Muchos besos,
Monica

Anoniem zei

Staat je leuk Paul, die duikbril. Erg charmant :-)

Gr. Nicole

Anoniem zei

Waah, nou met zo'n stoel ziet een zwembad er helemaal aantrekkelijk uit. Zeker nu het hier in NL ook heel mooi weer is, maar goed mijn verkoeling bestaat toch vooral uit waterijsjes, zucht;-).
Anke

Frank en Betty Rooijakkers zei

Ik zie dat die pensionados er een super mooie casa aan het maken zijn. Elke keer als ik kijk wordt het buiten weer een stuk mooier. Denken jullie eraan dat je daar ook van het mooie weer moet genieten. Je weet wel "Zon, zwembad, wijntje, tapa's, enz. Het wordt in ieder geval heel mooi daar. Groetjes en tot gauw.
Groetjes Frank en Betty

Anoniem zei

I am sooo jealous for seeing you inside that nice pool. It's almost 53 degrees in here and it's a very good reason to get envy of you too :)

Love & kisses,

Tugba