woensdag, april 04, 2007

Weer weer weer

Het bezoek van mam en Alphonsine zit er alweer op, en ze zijn goed in Nederland aangekomen gisteravond. Ze hadden 7 hondjes meegenomen van Rescue Dogs naar Nederland, maar het verliep deze keer niet zo soepeltjes op het vliegveld met inchecken dus het duurde nogal lang. Door het gedoe is mam waarschijnlijk tijdens het inchecken haar fototoestel kwijtgeraakt, dus ik zal vandaag eens te bellen en proberen te informeren of ze iets gevonden hebben.

De week is snel voorbij gegaan, maar we hebben wel erg slecht weer gehad, dat is heel jammer.
Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we nog een beetje van het zonnetje kunnen genieten, maar gedurende het weekend heeft het hard geregend en het was frisjes. Toch hebben we Malaga bezocht, een schitterende stad!, en we zijn naar Nerja gegaan. Maandagmiddag zijn we de berg af geglibberd :-) en zijn we gaan shoppen in het winkelcentrum in Velez.
Mam en Alphonsine hadden jammer genoeg geen uploadkabeltje bij zich van het fototoestel, dus nog even afwachten of we het toestel van mam kunnen traceren. Ik heb helaas zelf geen foto's gemaakt behalve van de regen :
















Aguacero, si mucha mucha lluvia :-)

Taalkundige hulp gevraagd: lluvia is mannelijk volgens het woordenboek maar eindigt toch op een -a, is het dan mucho of mucha???
















We balen natuurlijk stevig van dit weer, zeker als je hoort dat het in Nederland heerlijk is :-)
Maar we zagen gisteren op het spaanse journaal dat dit ook weer erg extreem is, in Tarragona heeft het zoveel geregend, het zag eruit vanuit de lucht als Nederland in 1953!
Dus we hebben al bijna alle extremen meegemaakt sinds we hier zijn, de storm, de kou en nu de regen. Positieve van dit alles is dat het alleen maar beter kan worden! Over een paar maandjes denken we misschien met weemoed terug aan de regenbuien :-)

In huis hebben we natuurlijk niet veel gedaan de afgelopen week, Paul is wel begonnen met het schilderen van de schuur. De electricien is geweest dus we hebben er een paar stopcontacten bij, en hij heeft de lamp gerepareerd boven de keukentafel.
Paul ontdekte tot zijn schrik een probleem bij het zwembad, er is aan de zijkant een gat ontstaan waardoor je bijna de fundering kunt zien, dus we hebben weer een mailtje naar Anna gestuurd en ik hoop dat Antonio snel komt kijken.

Vanochtend gaan we naar de bijeenkomst van de Nederlandse club in Torre del Mar, maar we hoorden dat de leden voornamelijk echte pensionistas zijn, dus even afwachten of het iets is. Er woont wel een stel uit Brabant in Mezquitilla van onze leeftijd ongeveer, daarmee zijn we in contact gekomen via een forum, en die zullen er vanochtend ook zijn. Ze wonen hier al een tijdje, Pierre heeft een bedrijf in computers en websites, en ze zijn fanatiek spaans aan het leren. We hebben natuurlijk nog veel vragen, ik wil zometeen ook graag een huisarts en tandarts hebben zodra we hier verzekerd zijn, wellicht dat zij handige adresjes of nuttige info hebben.

Gisteren na het wegbrengen van mam nog even naar Leroy gegaan, om wat nieuw hout voor de keukenkastjes te kopen, de eerste trial vonden we niet zo mooi.

Zaterdag komen Olga en Metaxas (2 oud-studenten) aan, en zij blijven tot dinsdag. Ik hoop toch dat we dit weekend een beetje beter weer hebben, alhoewel de voorspelling tot nu toe mistroostig is!
Ik ga straks eens mijn kookboeken napluizen om iets lekkers te vinden om te koken ivm Pasen, alhoewel het spijtig genoeg voor Metaxas waarschijnlijk geen geroosterd lam gaat worden :-)
Ik heb natuurlijk een heleboel griekse kookboeken, maar het lijkt me toch te gewaagd om grieks voor een griek te koken! dus houden we het maar safe op de spaanse keuken :-)
De afgelopen week heb ik ook diverse malen gekookt, en mam en Alphonsine vonden alles lekker (zeiden ze :-)))) ) dus dat moet goed komen.

Hier zijn de processies voor Semana Santa in volle gang en dat wordt nogal groots aangepakt. Voor degenen die het leuk vinden om er iets over te lezen : http://nl.wikipedia.org/wiki/Semana_santa. In Malaga (de geboortestad van Picasso maar ook van Antonio Banderas) zagen we dat het hele centrum op zijn kop wordt gezet voor de processies. Ze zijn zeer vereerd dat Antonio Banderas Semana Santa bijwoont in Malaga.

Voor iedereen alvast een fijn paasweekend, geniet ervan!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook voor jullie alvast fijne paasdagen. We zagen inderdaad op 't nieuws dat het hier beter weer was dan in Spanje. Op dit moment schijnt ook weer volop de zon, maar 't is wel weer erg koud !

Heel veel groetjes en tot snel.
Nicole & Ruud

Patries zei

De camera van mam is gelukkig terecht, ik ga hem morgen (zaterdag) halen als we Olga en Metaxas ophalen op het vliegveld!

Ook de weersvoorspelling ziet er gunstig uit, joepie!

Anoniem zei

Paul en Patricia

Hele fijne paasdagen gewenst, hier is de 1ste al heel zonnig geweest, hopelijk bij jullie ook!

Groetjes Monique van Lierop