zondag, juli 22, 2007

Rustige zondag



Hoera, de 'vloer' achter het huis is nu klaar, dus kan Paul beginnen met het metselen van de muur. Of gaan we eerst aan de bestrating beginnen :-)?

Maar het is erg warm, dus van klussen behalve af ten toe een gestolen uurtje is geen sprake van op dit moment. De airco loeit volop en we maken meerdere malen per dag dankbaar gebruik van het zwembad!
Het vakantieseizoen is hier echt losgebarsten, juli is blijkbaar de meeste populaire vakantiemaand van de Spanjaarden, alhoewel ik heb begrepen dat de bouw altijd in augustus plat gelegd wordt, maar dat zullen we dan volgende maand dan wel zien.

Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Henny en Inge, en hebben hun mooie casa bewonderd. Het ziet er reuze gezellig uit, en met name de keuken vond ik supermooi. Leuk om te zien dat zij ook niet alle standaard 'Antonio-elementen' in hun huis hebben, waardoor het meteen meer uitstraling heeft! Zij hebben de muren heel zachtgeel geschilderd, wat ook super mooi is, maarja de gedachte aan onze muren nog een keer te schilderen............
Hemelsbreed wonen we niet zover bij elkaar vandaan (er staat 1 berg tussenin waardoor we elkaar net niet kunnen zien bij wijze van spreken!), maar met de auto is het toch een kwartiertje rijden.

Ze zijn - ondanks dat ze hier pas vanaf april wonen - heel actief geweest in de tuin, en hadden al vele planten/bloemen en groentes ed geplant, dus weer ideeen opgedaan voor hier! Ik heb zelf ook zaad meegenomen uit Nederland voor o.a. Lathyrus maar ben daar helaas in het voorjaar niet aan toeggekomen, dus ik ga proberen in september om dan nog plantjes te kweken. Maar de Lathyrus bij Inge deed het erg goed, dus er is hoop!



Foto van internet helaas!


Na een gezellige borrel zijn we met zijn vieren rond 21:30u naar Torre del Mar gereden, en er zeker een half uur over gedaan om een parkeerplaats te vinden!
In juni was er geen kip te zien in Torre del Mar, maar nu is het top hoogseizoen.

Het was heel gezellig, er was kermis, speciale kraampjes met allerlei spulletjes zijn alleen 's avonds open en alle restaurants en terrasjes zitten afgeladen vol!

Wij wilden een hapje eten, maar er stonden gewoon rijen wachtenden bij de restaurants voor een tafeltje en wij zijn het hele centrum doorgelopen op zoek naar een plekje. Uiteindelijk zijn we naar Casa Miguel gelopen en daar heeft ober Antonio (ja ze heten hier bijna allemaal Antonio :-)) toch nog een tafeltje voor ons weten te versieren.
Er speelde een live bandje en het was super druk.

Het eten was matig - zeker voor Inge die iets heel anders kreeg dan ze gedacht had! -maar daarna hebben we ons nog getrakteerd om 1 uur op een heerlijk ijsje bij BuenaVista!
Ook op dat tijdstip was het nog steeds mega druk, inclusief de kleine kindjes die dan nog lekker aan het rondrennen zijn op dat tijdstip!
Maar het is zo leuk om te zien hoe de Spanjaarden hun avonden op straat doorbrengen, op een terras of gewoon op een bankje of stoepje zittend, druk pratend natuurlijk.

Je krijgt echt het idee dat je op vakantie bent, en we concludeerden met zijn vieren dat we ons gelukkig mogen prijzen dat we hier mogen wonen!




Ook van internet! Waarom heb ik nooit een camera bij me op het goede moment??



We waren - voor ons doen! - erg laat thuis, dus zondag lekker rustig aan (nouja dat doen we altijd wel! Maar als legitiem excuus kan ik nu aanvoeren dat we een drukke week achter de rug hebben :-) zie vorige blog!).




's Ochtends genieten van het uitzicht

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hola,PenP was gezellig zaterdag,doen we nog een keertje over als die Spanjaarden naar huis zijn.Ook wij hebben bij jullie weer ideeen opgedaan.Zo helpen we elkaar om een mooie plek te maken waar je je goed bij voelt.Saludos Henny y Inge.Canillas.

Anoniem zei

Hoi,
De nieuwe blogger is mooi geworden.
Wat een bureaucratie om alleen
even ingeschreven te worden.
Daar kunnen Nederlandse ambtenaren
nog een puntje aan zuigen.
Lekker weer daar, hier is het pokke
weer
groetjes T&P.
p.s. mailtjes volgen