woensdag, augustus 15, 2007

Hondenleven

15 augustus, Maria Hemelvaart, een grote feestdag hier in Spanje.
Maar zoals zo vaak gezegd, het is gewoon TE warm (net om 18:00u was het 36 graden in de schaduw op het terras) om ook maar iets te doen en we zijn niet wezen kijken wat er allemaal te doen is.

Paul heeft wel de muur klaar achter het huis, dus 18 meter x 1.40 hoog wacht op ons om gestuct te worden, maar gelukkig is het cement op haha!

Ik heb de border onder het slaapkamerraam aangeplant met onder andere een hibiscus, bougainville (laten we hopen dat deze blijft leven!), lavendel, rozemarijn en een aantal vetplanten. Met instructies van Paul de beregening daar meteen aangesloten en nu het bouwmateriaal een beetje begint te minderen, begint het er zowaar gezellig uit te zien aan de voorkant als je al het zand wegdenkt :-)!



Antonio kwam gisteren nog even langs en vertelde ons dat we enorm veel water gebruiken. Na even gepraat te hebben adviseerde hij de planten niet zoveel water te geven als we nu doen. Op dit moment staat de watercomputer ingesteld op 2x per dag 15 minuten. Volgens Antonio is dat veel te lang, en zullen planten ook niet zelf gaan wortelen. Dus Paul heeft het programma veranderd in 2x per dag 3 minuten, we zullen zien of dit werkt.
Het zwembad verbruikt natuurlijk ook water, zeker met het schoonmaken als je het vuile water uit het filter en de pomp laat lopen, en we sproeien het terras vaak nat om het een beetje te koelen. Maar we hebben natuurlijk geen zin in een torenhoge waterrekening, dus we gaan regelmatig controleren bij de meter (ja die staat boven op de weg!) hoe het gesteld is met ons verbruik.
Antonio had zijn dochter bij zich, maar die werd helemaal hysterisch toen ze Dorus zag. Antonio wilde haar in de auto zetten, maar dat wilde ze ook niet. Dus rennen en krijsen en Dorus vond het geweldig, dacht natuurlijk dat het een spelletje was, en hij rende lustig achter haar aan.......

Afgelopen zaterdag waren Inge en Henny hier, samen met Fado, en hebben we gezellig geborreld, gezwommen en gebarbecued, het was een hele leuke avond. Na wat aandringen sprong Fado ook in het zwembad, een leuk gezicht! Dorus was niet over te halen om mee te doen......



Mooie foto he?



Dorus groeit als kool (vandaag gewogen, ongeveer 5 kilo al) en hij is erg stout en ondeugend. Qua zindelijkheid verandert er niet veel, soms heeft hij goede dagen en soms niet helaas! Maar hij vindt het superleuk om te spelen, maakt niet uit met wat.
Ook begint hij ons nu uit te dagen met blaffen en happen, maar daar proberen we korte metten mee te maken, dus af en toe krijgt hij een tik. Buiten helpt het als hij iets doet wat niet mag, om even de waterslang op hem te richten, dat vindt ie niks!



Spelen



En dan weer slapen


Onderstaand filmpje van onze avondwandeling vandaag.



Hoezo luisteren? Lekker snel naar huis want de zon schijnt nog zo hard!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw wat een leuk hondje! Zo te horen is het ook nog goed voor je spaans.

Groeten,
Anke

Patries zei

Dank je!
Ja we voeden hem mulitlinguaal op :-)

Frank en Betty Rooijakkers zei

Ha,ha, luistert goed ha, ha.

Saskia zei

He Patries, heb even in sneltreinvaart bijgelezen (kwam hier terecht via jouw reactie op mijn eigen blog). Veel herkenbaar inderdaad en erg leuk om te lezen van iemand die ongeveer door hetzelfde heen gaat als wij. Het blijft een groot avontuur op deze manier.

Heb direct een vraagje voor jullie omdat we op zoek zijn naar een hond. Zou je me willen mailen op phileine@gmail.com?

Meer informatie over het DELE diploma overigens hier: http://diplomas.cervantes.es/index.jsp (er zijn speciale cursussen voor bij de meeste taalscholen, maar als het je er alleen om gaat om beter Spaans te leren kun je beter een "gewone" cursus doen).