vrijdag, augustus 03, 2007

Met Dorus gaat het - met name de laatste dagen - goed, alhoewel hij nu nogal kucht, en na wat googlen kwam ik erachter dat dit 1 van de kenmerken van kennelhoest is. Vandaag gaan we toch naar de dierenarts voor zijn injectie, dan kan hij meteen even kijken.



Dorussie



Filmpje numero dos

Zondag hadden we Dorus meegenomen naar Alcaucín, waar we iets gedronken en een hapje gegeten hebben bij Cocina de Carlos. Hij bleef braaf onder de tafel liggen en heeft bijna de hele tijd geslapen. Het was wel leuk om hem de eerste keer zijn riempje om te doen, hij wist niet wat hem overkwam! Van meelopen was natuurlijk geen sprake, dus hij werd door de straten van Alcaucín gedragen :-)

Qua zindelijkheid gaat het op en af. Als hij binnen is, komt het geen moment bij hem op om zelf naar buiten te gaan, dus we moeten hem goed in de gaten houden overdag!
De bench vindt hij helemaal niks, maar ik heb vandaag de deken eruit gehaald en er een gewone katoenen handdoek ingelegd, en de kap ervan af gehaald, en straks lag hij er lekker in te spelen. Hij ligt normaal gewoon liever lekker op de koele tegels, en ik kan hem geen ongelijk geven met deze warmte! Het is nu al een paar dagen rond de 35 graden 's middags, en dan zitten we binnen met de airco aan.
Dorus vindt sowieso de zon maar helemaal niks (Spaanse hond???) dus tot een uur of 8 's avonds moet ik hem echt dwingen om naar buiten te gaan!

Met Karel heeft hij geen vorderingen gemaakt. Karel had Dorus deze week zo'n enorme lel gegeven dat hij zat te janken van de pijn en toen heeft Paul ingegrepen en Karel een tik gegeven met de bezem. Hare Majesteit was natuurlijk zwaar beledigd en heeft Paul een dag compleet genegeerd. Maar wel terecht, natuurlijk mag hij zich verdedigen en hij hoeft Dorus niet te zoenen :-), maar dit gedrag tolereren we ook niet.



Karel is aan het minderen wat gekko's betreft, maar soms heeft er nog eentje pech!



Paul is woensdag naar de kapper geweest, toen even naar de NL club en vervolgens naar het ITV in Algarobbo om de auto te laten keuren.
Op een gegeven moment zat hij in de auto boven op de brug, en werd door een walkie-talkie allerlei opdrachten in het spaans gegeven wat hij moest doen. Dat was even lastig, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en de auto is goedgekeurd. We hebben nu een mooie rode sticker op de voorruit, en deze keuring is geldig tot 2009.
Daarna de papieren snel naar Caleta gebracht, en nu is de aanvraag voor een nieuw kenteken naar Malaga verstuurd.



Eindelijk nieuwe tuinstoelkussens gevonden!

Deze week heb ik eindelijk de pilaren van het terras geschilderd (dat is niet te zien op bovenstaande foto!), en Paul heeft het begin gemaakt van de muur achter het huis.



De muur volgt de lijn van de berg, en moet in een hoek van ca. 15 graden gebouwd worden om de druk van de aarde op te vangen




We zijn nu weer allerlei plannetjes aan het maken wat het eerstvolgende project gaan worden waar we aan beginnen zodra het wat koeler wordt (september?), waarschijnlijk is dat de bestrating afmaken, gras inzaaien voor het zwembad, en het terras een stukje verlengen tot aan de heuvelrand en aan weerszijden een border aanleggen. Natuurlijk moet de muur ook uiteindelijk af, en wellicht dat we een deel van de heuvel bij het zwembad met bamboe gaan beplanten. Plannen genoeg dus, maar voorlopig passen we ons aan het weer aan, en doen niet al te veel.

Afgelopen week hebben ze de weg opgebroken naar boven toe om meer mensen aan te sluiten op ons waterreservoir. Dat was even vervelend, maar het voordeel is wel dat nu de weg weer dicht is, de weg op de meeste stukken veel vlakker is geworden.
Natuurlijk ging het met graven mis, en werd zowel de electriciteits- als de waterleiding van de Hartleys geraakt, gelukkig waren er op dat moment net geen gasten en heeft Paul samen met de fontanero, de electrista en Antonio de problemen kunnen oplossen voordat de nieuwe gasten arriveerden.









Mini citroenen



Kijk naar iets groens in het midden



Als je heel goed kijkt zie je de ienieminie olijfbomen op de heuvel


Tenslotte een leuke tekst die ik vond op puppytrainer.nl

Hij heeft geen UIT knop
Maar wel genoeg energie
om je huis op zijn kop te zetten
Toch kun je niet echt kwaad
op hem worden.

Want je wilt dat hij opgroeit
vol levenslust zoals nu.
En op een dag, misschien nog eerder
dan je nu zou verwachten
Gaat hij zitten, en blijft hij zitten
omdat jij het zegt.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

We zien liever foto's van Dorus dan van die enge beesten allemaal !
Mooi die nieuwe kussens !! En die witte pilaren; goed je best gedaan :-)
groetjes N&R

Patries zei

Dank, dank, dankjewel!
Dorus heeft inderdaad kennelhoest, dus antibioticainjectie en pillen tot woensdag, dus hopen dat het dan beter gaat!
Omdat hij een infectie heeft, kan hij zijn reguliere injecties niet krijgen ivm zwak immuunsysteem op dit moment, dus nog even thuisblijven helaas!

Wel een hele leuke dierenarts (dank voor de tip Inge!), hij sprak zelfs een paar woorden Nederlands want hij had stage gelopen in Emmeloord (of all places :-) en in Mestreech.