zondag, februari 25, 2007

Werk aan de winkel!

















Vrijdagochtend samen met Antonio de onofficiele oplevering gedaan. Door communicatiestoornissen (laten we het daarop houden) was hij niet op de hoogte van het aflakken van de vloer en het plaatsen van de boilers. Omdat het onmogelijk is om op deze korte termijn de vloer nog te lakken, zeker gezien het feit dat onze spullen maandag aankomen, hebben we besloten de vloer in de olie te zetten. Maar daar is nu geen tijd meer voor, bovendien moet de vloer schoon zijn en daar is geen sprake van op dit moment. Antonio had snel geregeld dat de boilers zaterdag nog geinstalleerd werden, eentje in de bijkeuken en eentje in de schuur.
Vrijdagmiddag een klein steigertje gekocht in een bouwmaterialen zaak, waar Paul vol bewondering de diverse betonmolens en andere bouwapparatuur heeft bekeken!

Vrijdag zijn we begonnen met de bijkeuken te schilderen, maar het ging moeizaam. Omdat daar de zware apparatuur komt te staan, willen we die in ieder geval af hebben, en dat is inmiddels gelukt. We hebben de verf gebruikt die we nog hadden van de buitenkant.

Zaterdag kwam Antonio samen met Rafael (nee niet de architect) om de boilers te installeren, de toiletbril te bevestigen en nog wat andere dingetjes te doen.
Ik stond ijverig op onze steiger te schilderen, maar de spaanse heren hadden besloten dat dit niet veilig was, dus Paul werd op pad gestuurd met Rafael om een andere steiger te halen. Dit werkt inderdaad een stukje makkelijker, zeker met die hoge plafonds.
Ondertussen waren we in Canillas naar de plaatselijke verfwinkel gegaan, en daar andere latex gekocht. Dat scheelt enorm, de andere verf was zo dik dat hij bijna niet verwerkt kon worden, en eindelijk kunnen we meters gaan maken!
Het lukt nooit om alles voor maandag geschilderd te hebben, dus we schilderen waar zware/moeilijk verplaatsbare spullen komen te staan.

De telefoon (vaste lijn) werkt helaas nog niet. We weten niet of het aan ons toestel ligt of aan de verbinding zelf. Volgende week maar eens uitzoeken.

Na een dag hard werken snakten we naar een echte maaltijd, al die dagen hebben we liflafjes gegeten. Dus gisteravond naar Restaurant Don Carlos in Alcaucin, waar we lekker een soepje en daarna een Solomillo de Ternera hebben veroberd.

Het weer is over het algemeen prima, de zon schijnt lekker en het is zo’n 19 graden. Maar de wind hier is vreselijk. We waren een beetje bang dat het hier altijd zo waait (alhoewel dat in mei en november niet zo was), maar iedereen die je spreekt klaagt over de wind, dus gelukkig ligt het niet aan onze locatie.

Dus vandaag weer schilderen en dan is morgen een spannende dag. We hopen dan het verlossende woord te krijgen van de bank dat de hypo inderdaad rond is. Vervolgens even de formele oplevering en dan komen de verhuiswagens met onze spullen, dat zal wel een beetje chaotisch verlopen denk ik.
Hopelijk kunnen we dan morgen of anders uiterlijk dinsdag in ons eigen casa wonen. Ook beter voor Karel, anders hecht hij zich teveel aan ons tijdelijk onderkomen.

(kast in de slaapkamer)





4 opmerkingen:

Anoniem zei

Na een weekje vakantie is het eerste wat we doen even jullie blog lezen. We zijn blij te lezen dat alles goed is gegaan. En dat zwembad..... super !!!! We verheugen ons om over een paar maandjes te komen kijken, tot dan vinden we het geweldig om op deze manier de vorderingen te kunnen volgen. Veel succes met schilderen, inrichten en klussen....

Heel veel groetjes, Nicole & Ruud

Anoniem zei

Hoi Paul en Patricia,

Wat een spannende reis was dat zeg, ik heb met bonzend hart het verhaal van de zwarte audi gelezen, gelukkig is het allemaal heel goed afgelopen! Jullie hebben een prachtig zwembad, en ik weet zeker dat jullie huis net zo mooi gaat worden, nog even doorbijten wat betreft het schilderen en dan komt alles in orde, wel oppassen voor de nageltjes hihi!
De groetjes vanuit de parel van Brabant van Monique

Anoniem zei

Hai Paul en Patries,

Wat een gaaf zwembad!! Ziet er echt super uit! Carnaval hier weer overleefd, en t is rustig, stil en saai op kantoor.. maw.. ik mis je!!
Gelukkig kan ik gewoon je blog blijven lezen en zo een beetje op de hoogte blijven van alle avonturen (en ik maar denken dat Afrika gevaarlijk was, haha).
Succes met het schilderen, de hypo en het klussen... maar heb er het volste vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen. Iedereen hier op de TU/e vraagt naar je, en mist je.
Nog geen nieuws over je opvolger, dus ik zit nog lekker in mijn uppie.. maar voor hoelang??

Liefs Elke

Anoniem zei

Dat zwembad... Ik ga mijn pa echt gek zeuren als ons huis in Spanje af is voor zo'n zwembad. We hebben immers ruimte genoeg!

Fijn te horen dat jullie nu lekker daar zitten. Het huis is schitterend, en dat zwembad...

Ik ga de eerste week van mei naar almunecar(of zo) voor een of twee weken. Ik denk dat ik jullie kant wel even op kom om het met eigen ogen te bekijken!

Ik wens jullie en Karel heel veel plezier en geluk op de mooiste plek op aarde.

Groetjes en tot mei!

Madelon