donderdag, maart 22, 2007

Jut en Jul naar de kapper

Tjee, alweer een week bijna om.
Wat hebben we gedaan : nog een beetje geschilderd, de logeerkamer is helemaal klaar en vandaag hebben we de laatste muur in de woonkamer geschilderd. Morgen dan nog het plafond in de woonkamer, en dan moet de hal naar de slaapkamers, een deel van het plafond in onze slaapkamer en het kantoor nog helemaal geschilderd worden.
Verder heeft Paul lampen en allerlei haakjes, kapstokken en andere dingetjes opgehangen.

Vandaag zijn we samen naar de kapper gegaan. We vonden een vrij grote moderne zaak in Torre del Mar, en we hadden geluk dat ze tijd hadden voor ons allebei!
Ze hebben het netjes gedaan, dus mijn nachtmerrie is gelukkig niet uitgekomen :-)
Ik moest wel lachen toen Paul daar met een handdoek om zijn hoofd zat, dat had ik natuurlijk nog nooit gezien want in NL gingen we natuurlijk niet samen naar de kapper! We waren wel stil natuurlijk, want ja, wat moet je zeggen nadat je hebt gezegd dat je geen duitser bent, hier niet op vakantie bent maar permanent woont in de campo, en dat het koud is op dit moment :-)
Op een gegeven moment ging Paul alle woorden zeggen die hij kent in het spaans, en dat vonden de dames wel vermakelijk :-)

Gisteren bijna de hele ochtend bij de bank doorgebracht, om een levensverzekering (of ja kapitaalverzekering op de hypo) af te sluiten voor mij (want dat was het goedkoopste, we wilden eigenlijk helemaal geen verzekering maar dat is nu eenmaal verplicht). Toen kwam de onaangename verrassing dat we nog een keer belasting over de hypotheek moesten betalen en notariskosten. Wij tegenstribbelen omdat we Anna van Aljarife al 3770 euro hadden overgemaakt hiervoor. Nee nee, dat klopte niet, want dat ging over de Escritura van het huis, en de hypotheekkosten moeten apart betaald worden. Nog een keer 3200 euro.... En ook nog 1% commissie van de hypo naar de bank. Dure ochtend dus!
Nouja, wat kun je doen? Dus hevig geirriteerd en teleurgesteld maar even een kop koffie gaan drinken na afloop in cafe/restaurant Solidad in Canillas (ja ook zoiets raars, ze doen hier een zaak gewoon weken dicht en niks nada briefje op de deur wanneer het weer open gaat, de mensen die het moeten weten weten het blijkbaar wle) dat weer open was. Als troost kregen we de koffie betaald door bankdirecteur Pepe, die daar een broodje naar binnen aan het werken was.

Dus eindelijk stond het bedrag van de hypo op onze bankrekening, wil Paul het overmaken naar NL, blijkt dat we maar 600 euro per transactie kunnen overmaken! Dat wordt vaak overboeken dan..... Dus Paul vanochtend maar weer naar de bank, om het bedrag in 1 keer over te maken. Ja daar betaal je dan ook weer commissie over.
Dat banken duur zijn in Spanje, is echt waar!

Het is tamelijk fris de laatste dagen, en het blijft maar waaien. Maar onze kapster wist te melden dat het weer warmer wordt de komende dagen, ik hoop het!

Een paar fotootjes in de volgende blog!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben toch wel heel benieuwd naar die nieuwe kapsels, foto's ;-D?!!?
Groet, M.

Patries zei

Te laat, met witte verf erin is het wat minder charmant om foto's te maken :-)

Anoniem zei

Daar kijken ik wel doorheen, hoor,so show me the face:-)