vrijdag, maart 02, 2007

Na een week

badkamer






Vanaf dinsdag wonen we in Papacados.
De werkzaamheden vorderen langzaam, maar we hebben ons verkeken op de hoeveelheid werk. Zeker nu alle spullen er staan, je sjouwt alles van de ene kant na de andere en het is overal een chaos.
Ook het halen van onderdelen is hier een tijdrovende kwestie, en dan heb ik het niet over het heen en weer rijden. Je hebt in Velez allerlei zaken met bouwmaterialen, maar het is overal druk en niemand heeft ooit haast :-) En dan komt het taalprobleem naar voren als je aan zo'n balie staat en allerlei technische onderdelen
zoals stopkranen, verloopstukken en zoiets moet hebben! Dus gisteren zijn we naar Malaga gereden naar Leroy Merlin, een enorme Gamma zeg maar, en daar een heleboel ingeslagen. Wij zijn nu de trotse bezitters van een cementkuip, een sleuvenboor en een pikhouweel :-)

Ook wilden we deze week wat kasten in elkaar zetten, maar we hebben alles zo goed ingepakt dat we geen schroeven en scharnieren meer konden vinden. Dus alle dozen open en maar zoeken! Inmiddels hebben we eea gevonden.
















keuken in woonkamer

Paul is begonnen de keuken in elkaar te zetten. Het losstaande fornuis+afzuigkap zou donderdag geleverd worden. Nada dus :-(
's Avonds naar die zaak gegaan, en na veel kijken blijkt dat het nu pas volgende week donderdag geleverd gaat worden. Daar baalde ik wel van, want we hebben de sleutel van Casa Tejeda al ingeleverd, en nu kunnen we dus niet verder met de keuken, en nog een week niet koken.

Maar goed, ondanks het feit dat bovenstaande misschien de indruk geeft dat alles tegenzit, NEE HOOR!
We genieten van het heerlijke weer, het is iedere dag zo'n 25 graden geweest, gisteren was het plaatselijk zelfs even 28 graden. De mensen zijn aardig, het eten is overal lekker en we genieten iedere dag van onze mooie plek hier!
















buiten lunchen in februari!

Met Karel gaat het sinds dinsdag ook oke. Hij was erg gestressed toen we nog in Casa Tejeda waren, maar toen hij dinsdag met name 'zijn' bank en de andere meubels zag vond hij het prima.
We zijn nog aan het discussieren over het wel of niet installeren van een kattenluik, ik ben bang dat andere dieren dan misschien ook het huis binnen komen. Je hebt ook zo'n luik met een zender, maar dan moet hij een halsband om en dat willen we niet.
Karel mag nu bij wijze van hoge uitzondering in onze slaapkamer slapen in de paarse stoel, totdat het wat meer opgeruimd is in de woonkamer/keuken.
Hij eet goed, gaat graag naar buiten en is vaak urenlang op veldtocht!







Maar sinds donderdag is er nog een kat komen aanlopen, en tot ontzetting van Paul had ik hem/haar wat brokjes gegeven. Het is een heel lief aanhankelijk katje, en hij ziet er niet echt ondervoed uit of zo, dus hij zal hier wel ergens in de buurt wonen, alleen zijn onze kattebrokjes lekkerder :-) Paul ziet het al helemaal voor zich, dat zometeen het terras krioelt van de katten!


Onze eerste week hier zit erop, en we gaan gewoon stug verder met klussen. Maandag komt een electricien, want na inspectie van ons elektrische plan, blijkt dat ze hier en daar een stopcontact vergeten zijn, geen timers voor de tuinverlichting hebben geinstalleerd en er nog een electrische ventilator in het toilet geinstalleerd moet worden. Zelf hebben we ook een fout gemaakt door de twee stopcontacten in de badkamer op een zeer ongunstige plek te plaatsen, dus kan er weer gekapt worden :-). Ook de waterdruk in de douche is niet geweldig, en daar kijken ze ook nog naar. De vloerverwarming wil ook maar niet warm worden, maar we hebben geen idee hoelang het duurt voordat de vloer echt opwarmt de eerste keer, dus Maverclima maar weer eens mailen of alles wel oke geinstalleerd is.

We hebben gisteren allerlei spullen voor de kastinrichting in de slaapkamer gekocht, en planken voor de kast in de bijkeuken, dus hopelijk kunnen we snel wat gaan inruimen zodat we dozen leeg kunnen gaan maken. En schilderen natuurlijk, dat neem ik voor mijn rekening, en ik schat dat ik zeker nog 8 hele dagen nodig heb.... Paul moet ook nog een miljoen dingen doen, dus we gaan weer aan de slag!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo !
Nog werk genoeg zo te zien !! Dus niet te veel siësta de komende dagen. Loopt 't poesje nog steeds rond bij jullie ? Gezellig voor Karel !

Heel veel groetjes,
Nicole

Patries zei

Karel vind het maar niks die andere kater. Dus om hem te sparen geef ik de andere kat niks meer te eten, maar hij blijft komen, dus waarschijnlijk had hij niet echt honger, maar vindt ie het gewoon gezellig :-)