woensdag, maart 07, 2007

Ook hier is het slecht weer - soms :-)

Gisteren (dinsdag) was er een stormvoorspelling afgegeven, dus hebben we een heleboel spullen binnen of veilig gezet.
Maar het is allemaal meegevallen, maar vanochtend regende het wel toen we opstonden, dus als troost voor de mensen in Nederland :-) foto's van een zwarte lucht om 8 uur vanochtend!


Qua klussen zijn we niet zo heel veel opgeschoten, met name het loodgieterswerk bezorgt Paul nogal wat kopzorgen! Aansluitingen passen niet, overal moeten koppelstukjes tussen, in Spanje gebruiken ze nogal rare knelfittingen en als dat eindelijk iets geinstalleerd is, lekt het... Bovendien hebben we in de badkamer gekozen voor twee wasbakken, en nu ze aangesloten zijn heeft eentje wel een goede waterdruk en de andere niet. We hebben al zoveel bezoekjes gebracht aan Sanaxa voor weer nieuwe bochten en weet ik veel wat allemaal, maar toch werkt het gewoon niet, tot grote ergernis van Paul!

In een van de wasbakken hebben we een sifon met een flexible leiding van Ikea gebruikt, en dat is het enige dat wel naar behoren functioneert...


Nou moet ik wel ook zeggen dat we gisteren niks gedaan hebben. Herman, een Nederlander die al 7 jaar in Fuengirola woont, kwam ons gisteren bezoeken en we hebben gezellig koffie gedronken en urenlang geluncht :-). Hij heeft veel verstand van bouwen en verbouwen, en heeft Paul veel handige tips gegeven!

Gisterochtend zijn we ook nog even bij de bank langsgeweest, ze hebben ons uitgelegd hoe je moet inloggen voor electronic banking, en daarna nog even een gesprekje over de hypotheek. Het ziet er goed uit, en het lijkt erop dat we nu volgende week maandag om 13:00u naar de notaris gaan in Velez-Malaga.

Maar er moet wat voorbereidend werk worden gedaan, omdat er tevens een begin gemaakt moet worden voor de Escritura van het huis, dus vanmiddag om 5uur worden we in Competa verwacht bij Anna van Aljarife met alle papieren die we inmiddels hebben gekregen. Ook moeten we een vertaler meenemen maandag.

We hebben Marta, de spaanse vrouw van James, onze tijdelijke bovenbuurman die even in het huis van Bob Adams woont, gevraagd of ze mee kan gaan maandag. Marta en James, en hun 14 maanden oude zoon Sebastian, gaan iets verderop in de campo wonen richting Canillas, en het is een leuk stel, dus ik hoop dat we in de toekomst een gezellig contact zullen hebben!

Marta zagen we gisterochtend in Canillas, en ze nodigde ons uit om naar de voetbalwedstrijd Liverpool - Barcelona te komen kijken 's avonds bij de ouders van James, maar we hadden niet zo'n zin. Maar we hebben toch nog een halve wedstrijd gezien in de bar van de Venta waar we gisteren gegeten hadden. Dat was een tip van Herman, een Venta is een restaurant waar 'arbeiders' gaan lunchen. Je kunt er 3-gangen eten voor ongeveer 8 of 9 euro. Ik had niet zo'n goede keuze gemaakt qua menu, maar Paul heeft wel heerlijk gegeten. Als je dus 's avonds in een Venta eet, betaal je de 'normale' prijs van gemiddeld 11 euro voor een hoofdgerecht.

We zijn er nog niet aan toe om 's middags warm te eten, we eten gewoon lekker Hollands brood!

Geen opmerkingen: