dinsdag, mei 22, 2007

Bezoek van Monique

De dagen zijn weer voorbijgevlogen! Donderdagavond rond 10 uur hebben we Monique opgehaald op het vliegveld. Na de grand tour werden we verwend met allerlei kadootjes uit Nederland, onder andere een heerlijk stuk kaas, en een heleboel mooie rustica kaarsen, die hier vrij prijzig zijn. En op mijn verzoek ook een aantal Conimex boemboes, die je hier helemaal niet kunt vinden, alhoewel iemand me informeerde dat in de hollandse winkel in Torremolinos wel veel van dat soort dingen te koop zijn, maar ik ben er nog niet aan toe om naar de hollandse winkel te gaan :-)


De markt in Velez is op donderdag i.p.v. op vrijdag dus dat ging niet door, maar we zijn vrijdag naar Torre del Mar gegaan, even winkeltjes gekeken, natuurlijk keramiek gekocht en daarna geluncht bij Casa Miguel. Op de terugweg snel boodschappies gedaan, en 's avonds de eerste boemboe al gebruikt en heerlijk Sumatraans gegeten!


Monique



Zaterdagochtend zaten we al om 8 uur in de auto om naar Granada te gaan en onderweg zijn we even gestopt in Alhama, een leuk dorpje in de bergen. Aangekomen bij het Alhambra rond 10 uur stond er al een flinke rij voor de kassa, en zijn we geduldig aangeschoven. Bijna bij de kassa kom ik er tot mijn schrik achter dat we in de verkeerde rij staan, namelijk die van reserveringen. Ik had die week gebeld om kaarten te reserveren (de functie online reserveren is er ook op de website, maar dat werkte niet) maar volgens de dame aan de telefoon was dat niet nodig en werden er per dag 2000 toegangskaartjes uitgegeven.

Dus deden we net of we het bordje reserveringen niet hadden gezien, maar eenmaal aangekomen bij de kassa werden we zonder pardon teruggestuurd naar de andere rij, en konden we weer helemaal achteraan aanschuiven....
Halverwege de rij werd er omgeroepen dat de ochtendkaarten uitverkocht waren, en dat er alleen kaartjes waren voor de middagsessie vanaf 14:00u. Nog een keer zucht....

Nadat we eindelijk kaartjes hadden bemachtigd, zijn we naar Granada stad gereden, waar we geluncht hebben en toen de stad bewonderd hebben. Op een gegeven moment was er een heel smal straatje waar allerlei oosterse winkeltjes waren, met heel erg leuke spullen, waar we natuurlijk een en ander gekocht hebben!









Ook had Monique een mooie rode stoffen roos bemachtigd, die ze gebruikt voor de flamenco optredens.


Rond 16:00u waren we terug bij het Alhambra, en het is toch echt de inspanning waard! Onderstaand een paar mooie foto's@ Monique:














Het Alhambra heeft een mooie website voor de liefhebbers, waar je ook in 3D een virtueel bezoek kunt brengen www.Alhambra.org

Zondag was het heerlijk weer, en hebben we thuis rustig aan gedaan. Paul probeerde ons over te halen ook het zwembad in te gaan, maar dat is toch niet gelukt.


Dus had senor Pablo het hele zwembad voor hem alleen :




De Hartleys (van het huis hierboven dat we de laatste keer mochten gebruiken tijdens de verhuizing) zijn hier ook een weekje, en we hadden ze uitgenodigd voor een borreltje. Ze hadden visite dus die kwamen ook mee. Of ik nu echt de term gezellig bezoek kan gebruiken, hmmmm, we hebben in ieder geval weer wat info over Antonio zijn 'praktijken' gekregen :-)



Gisteren zijn Monique en ik naar het outlet centre geweest in Malaga, maar dat viel tegen, en vervolgens naar het centrum van Malaga gereden.
Malaga is prachtig, met een heel mooi historisch centrum, en veel winkels natuurlijk, dus toch nog lekker geshopt!

Helaas is het weer omgeslagen, en het heeft de hele nacht hard geregend, waardoor het op dit moment buiten blank staat. Duimen dus dat het opklaart vandaag, want straks brengen we Monique naar het vliegveld en halen we mijn vader en Toos op, en als het zo door blijft regenen, aiai de weg hiernaartoe is dan helemaal een modderbaan!
Mijn vader heeft als het goed is een pomp van een centrale verwarming meegenomen, en Paul wil gaan experimenteren of hij hiermee en een heleboel meters zwarte slang het water van het zwembad kan verwarmen. Ook heeft hij gisteren tijdens onze afwezigheid het irrigatiesysteem uitgebreid, zodat we niet meer zoveel water moeten geven 's ochtends en 's avonds, dus weer een klus geklaard!

De weersvoorspelling is een beetje somber op dit moment, hopelijk slaat het toch snel weer om zodat we ook deze week weer een heleboel leuke dingen gaan doen!

Muchos saludos de Espana!

p.s. Met Karel gaat het weer prima, hij eet ons de oren van het hoofd sinds donderdag of zo. Gisteren had hij ook weer een gekko gevangen en mee naar binnen gebracht. Paul en ik hebben inmiddels al een routine : 'red de gekko' opgebouwd met emmertjes etc :-)

Geen opmerkingen: