dinsdag, mei 15, 2007

Deze week

Niet ontzettend veel opgeschoten deze week, maar toch een heleboel gedaan :-)
Paul is beton aan het storten tussen het zwembad en de schuur voor de fundering, en heeft de twee plantenbakken + bankje in wording gemetseld aan de voorzijde. Ik heb dat deels gestuct, en we hebben de plantjes erin gezet, behalve het boompje in de bloembak naast de voordeur, dat moet nog. Ook zijn de keukenkastjes nog een keer gebeitst, en de handgreepjes zitten erop. Verder nog wat dingetjes opgehangen en opgeruimd, en het wordt zo langzamerhand een georganiseerd huis :-)

We hebben ons deze week veel zorgen gemaakt om Karel, want hij is behoorlijk ziek. Hij heeft al 6 dagen niks meer gegeten, en alleen na veel aandringen van onze kant drinkt hij wel. Dus vandaag met hem naar de dierenarts geweest in Puente Don Manuel. De dierenarts wist het ook niet precies, hij heeft in ieder geval geen koorts dus waarschijnlijk ook geen infectie. Maar ze voelde iets in zijn darmen, maar kon er niet veel over zeggen. Dus na een hoop gedoe - ze kon zijn halsslagader niet vinden ondanks dat hij daar nu kaalgeschoren is -, zijn poot afgebonden en na wat gepruts toch een buisje bloed kunnen vullen. Morgen horen we wat de uitslag is. Maar ze heeft hem wel een aantal injecties gegeven, en het lijkt er nu op dat hij zich al wat beter voelt. Laten we hopen dat verder onderzoek niet nodig is!
Morgen is het opruim- en schoonmaak dag, want Monique komt donderdagavond aan, en als zij vertrekt dinsdag landt mijn vader en Toos, en kunnen we hun weer mee terugnemen. Gezellig, we hebben er veel zin in!!!!! We gaan in ieder geval zaterdag naar Granada om het Alhambra te bezichtigen, en verder zijn nog wat tripjes naar Nerja, het outlet centre in Malaga, en Malaga stad gepland. Ook de markt in Velez Malaga gaan we voor de eerste keer bezoeken, ik hoop dat het een leuke markt is, alhoewel mijn ervaring tot nu toe hier is dat markten hier niet zo gezellig zijn als bijvoorbeeld in Frankrijk of Italie, maar goed, we zullen zien!
Wat foto's voor de liefhebbers:








bloembak/terrasafscheiding in wording, nog zonder plantjes, en deels gestuct.














Die rode stenen in het midden wordt dus een bankje. Omdat hier de hoofdkraan en een overloop voor de wasmachine zit, moet dit deel bereikbaar blijven, vandaar!







Nu met plantjes....







Bloembakken bij het zwembad, aangeplant met hibiscus en twee palmen, duimen dat ze het redden want met die wind hier soms........



De nieuwste aanwinsten, voor bij de poel uiteindelijk :-)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die arme Karel, hopelijk is ie snel weer beter !!!!
Als we nog metselaars nodig hebben weet ik waar we moeten zijn....
Gr. Nicole

Patries zei

Het lijkt er op dat Karel zich wat beter voelt, hij heeft net (woensdagochtend 7 uur) eindelijk weer een klein beetje gegeten, hoera! Dus waarschijnlijk vandaag terug om de injecties te herhalen en dan hoop ik dat hem verdere ellende bespaard blijft!

Patries zei

Laaste update over Karel, bloeduitslagen gelukkig goed alleen de waardes van zijn nieren waren wat minder maar dat komt waarschijnlijk omdat hij wat uitgedroogd is.
Vanochtend at hij vol smaak wat blikvoer, maar dat kwam er snel weer uit. Op advies van de dierenarts kip voor hem gekookt en wat yoghurt gegeven, maar dat vindt onze verwende aap natuurlijk niks!
Dus straks nog een keer terug voor een herhaling van de injecties, en dan krijg ik speciaal voer voor hem waar heel veel voedingsstoffen in zitten en dan zou het snel wat beter moeten gaan!

Anoniem zei

Hoi Paul en Patries,

Oh wat zielig voor Karel, hopelijk gaat het al weer wat beter met hem?
Jullie huis gaat echt een paleisje worden zeg! kei mooi allemaal.
Bij ons begint het nu ook op te schieten, Johan is met het stucwerk begonnen en Maandag begint de tegelzetter, dus dat is weer een hele verandering!
Groetjes vanuit het koude en regenachtige Heeze

Anoniem zei

Ben ik eens benieuwd of het na vandaag beter gaat. Zielig hoor !